Microsoft Internet Explorer’ın fişini çekiyor: 26 yıllık devrin sonu

Microsoft, ilk olarak 1995 senesinde piyasaya sürmüş olduğu internet tarayıcısı Internet Explorer’ı büyük bir ölçüde kullanımdan kaldırmayı planladıklarını duyurdu.

Teknoloji 26.05.2021, 14:00 İrem Durak
Microsoft Internet Explorer’ın fişini çekiyor: 26 yıllık devrin sonu

Microsoft Internet Explorer’ın fişini çekiyor: 26 yıllık devrin sonu

Microsoft, ilk olarak 1995 senesinde piyasaya sürmüş olduğu internet tarayıcısı Internet Explorer’ı büyük bir ölçüde kullanımdan kaldırmayı planladıklarını duyurdu. Yazılım devi gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, mevcuttaki sürüm olan Internet Explorer 11 masaüstü uygulamasının, Windows yazılımları için belirli sürümleri için önümüzdeki sene 15 Haziran'dan sonra desteklenmeyeceğini belirtti. Microsoft Internet Explorer’ın fişini çekiyor: 26 yıllık devrin sonu

ABD’li yazılım şirketi Microsoft, ilk kez 1995 senesinde kullanıma sunmuş olduğu internet tarayıcısı Internet Explorer’ın kullanımını kaldırmayı planladıklarını duyurdu.

Yazılım devi gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, mevcut sürüm olan Internet Explorer 11 masaüstü uygulamasının, şirketin Windows yazılımlarının belirli sürümleri için önümüzdeki sene 15 Haziran'dan itibaren desteklenmeyeceklerini belirtti.

Uzun bir zaman önce en popüler tarayıcı olarak kullanılmakta olan Internet Explorer, Alphabet’in sahibi olduğu Google’ın Chrome ve Apple’ın da Safari tarayıcılarının her geçen zaman daha çok kullanılması ile birlikte gittikçe daha az kullanılmaya başlandı.

Pazar Payı Yüzde 2’nin Altına İnmişti

Web analiz firması Statcounter'ın araştırmalarına göre Internet Explorer, Nisan ayı içerisinde masaüstü bilgisayarlar için küresel tarayıcı pazar payı içerisinde yüzde 2’nin altına indiğini belirtmişti.

Chrome İlk Sırada Yer Alıyor

Küresel internet tarayıcısı pazarı içerisinde yüzde 65 ile Google Chrome ilk sırada kendine yer bulurken Apple’ın Safari’si ise yüzde 10 Pazar payına sahip oluyor. Microsoft’un Edge tarayıcısı ise yüzde 8 ile üçüncü sırada bulunuyor.

Akıllı Telefon İle Tabletler Masaüstü Bilgisayarı Geçmeyi Başardı

Microsoft'un efsane tarayıcıyı kullanımdan kaldırılması için verdiği kararı, aynı zamanda, tabletlerin ve akıllı telefonların birçoğunun bağlantı kurulmasının temel yolu olarak kişisel bilgisayar kullanımının yerini alması ile birlikte insanların internete erişim alışkanlıklarını ne şekilde değiştirdiklerinin bir yansıması olarak dikkat çekmekte.

Her geçen gün akıllı telefon ve tabletlerin masaüstü bilgisayarların yerini almış olduğu belirtilirken Microsoft internet tarayıcısı pazarında yalnızca Edge ile yola devam etme kararı almış oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35