Kodlama Nedir?

Kod nedir? Kodlama nasıl yapılır? Kod nasıl öğrenilir? Kod ne işe yarar?

Teknoloji 19.10.2020, 10:30
Kodlama Nedir?

Dijital hayatın hızlı bir şekilde yayılması ile birlikte hayatımıza her geçen gün farklı kavramlar ve farklı teknikler girmektedir. Bu tekniklerin çoğu bugüne kadar alışmış olduğumuz tekniklerin çok dışında olup, öğrenildiğinde hayatımızı kolaylaştıran ve bu güne kadar acaba niye öğrenmemişim dedirten tekniklerdir. Günümüzde artık birçok okulun kullandığı kodlama tekniği de bu tekniklerden bir tanesidir.

Kodlamanın diğer bir adı programlamadır. Belirli şartlarda ve belirli bir düzene bağlı olarak belirli teknikler ile yapılan bir öğrenme şeklidir. Öngörülen işlemlerin bütününü ele aldığı için işlemler kısa sürede ve hafızada kalarak devam eder.

Günümüzde artık birçok özel okul kodlama mantığı ile çocukların gelişimine katkıda bulunmayı sağladığı için öğretim ve eğitimde kodlama teknikleri oldukça sık kullanılmaktadır.

Kodlama Neden Önemli?

Artık bilgisayar çağında bulunuyoruz. Günümüzde birçok işlemler bilgisayardan yerinizden kalkmadan yapılabilmektedir. Doğal olarak teknoloji de hızlı bir şekilde ilerliyor. Buna ayak uydurmak ve pek çok tekniğin daha yavaş olduğunu kanıtlamak için kodlama teknikleri ön plana çıkıyor.

Bu teknikler sayesinde örneğin okuduğunuz bir metni daha kısa süre bitiriyorsunuz ve hafızanızda daha uzun süreler kalabiliyor. Kitap okumada da aynı teknik kullanıldığında kitaplar çok kısa sürede okunabiliyor. Üstelik anlama yeteneği de bu teknik ile çok daha kalıcı olabiliyor. Bu nedenle günümüzde kodlama tekniği çok küçük yaşlardaki çocuklarda da kullanılmaktadır.

Neden Çocuklara Kodlama Öğretilmeli?

Bilgisayar alanında isim yapmış çok önemli kişilerin hayatlarına baktığımızda hepsinin ortak özellikleri çok küçük yaşlarda kodlama öğrenmiş olmalarıdır. Teknolojik gelişmeler artık tek bir alanda düşünmeyi doğru bulmamaktadır. Sistematik ve geniş çaplı düşünme biçimi sayesinde birçok teknikler daha kalıcı bir şekilde öğrenilmektedir.

Programlama ya da kodlama öğrenmek kişiye sistematik düşünme özgürlüğünü katmaktadır. Bu durumda problem çözebilme, olaylar arasında bağlantılar kurabilme ve çözüm üretebilme konuları da ön plana çıkmaktadır. Günümüzde çocuklara kodlama tekniğini öğretecek ve kalıcı bir şekilde hafızalarında kalmalarını sağlayacak birçok farklı uygulama mevcut.

Bu uygulamalar sayesinde ufak yaştaki bir çocuk yabancı dili de öğrenmektedir, neden sonuç ilişkisi de kurabilmektedir. Önemli olan doğru tekniği doğru zamanda kullanabilmektir.

Kodlama Nasıl Yapılır?

Kodlama için belirli bir standart yok. Çünkü her program kendi özelinde gelişmeler sağlıyor. Baktığımız zaman yeni başlayanlar için kodlama mantığı belirli kurallara dayanıyor. Birçok eğlenceli materyal kodlama tekniğinde kullanıldığı için özellikle küçük çocukların dikkatini toplamak daha kolay oluyor.

Günümüzde yeni başlayanlar için kodlama teknikleri bulunuyor. Bu konuda bir uzmandan destek alabilirsiniz. Her bir tekniğin farklı içerikleri olduğu için kodlama şu şekilde yapılır diye özet bir anlatım yapamıyoruz. Her bir tekniğin amacı ya da neye hizmet ettiği oldukça farklı olabilmektedir.

Bu nedenle küçük yaşlarda daha kalıcı bir hafıza olduğu için küçük yaşlarda başlamak önerilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03