Iphone Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Iphone 11'de ekran görüntüsü alma nasıl yapılır? iPhone ekran görüntüsü videosu alma nasıl yapılır? iPhone 7 ekran görüntüsü alma nasıl yapılır? iPhone uzun ekran görüntüsü alma nasıl yapılır? iPhone 8 ekran görüntüsü alma nasıl yapılır? iPhone 6 ekran görüntüsü almıyor ne yapmalıyım? iPhone 6 ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

Teknoloji 12.10.2020, 09:16
Iphone Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber cep telefonu hayatımızda önemli bir yer edindi. Hatta öyle ki günümüze onunla başladık ve günümüzü onunla bitirdik. Hal böyle olunca akıllı cep telefonun en önemli özelliklerinden bir tanesi olan ekran görüntüsü alma hayatımızın bir parçası oldu.

NEDEN EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALIRIZ?

Neden telefonda ekran görüntüsü almaya ihtiyaç duyarız? Bizim için önemli olan bir mesajlaşma anını fotoğrafa dökmek için, ya da internette bulduğumuz ve çok hoşunuza giden herhangi bir şeyin resmini kaydetmek ile uğraşmadan çok pratik yollar ile ekran görüntüsünü alıp kaydetmek için.

Öyle ki aldığımız ekran görüntüleri bazen mahkemede delil niteliği bile taşıyabilir, sizi birisi mesaj yolu ile tehdit edebilir ve o anın ekran görüntüsünü alıp bunu mahkemede delil olarak sunabilirsiniz. İzlediğiniz bir video da hoşunuza giden ve arkadaşlarınızın görmesini istediğiniz bir görüntünün de ekran görüntüsünü alıp fotoğraf arşivinize kaydedebilirsiniz.

HANGİ TELEFONLARDA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALABİLİRİM?

Akıllı olan tüm telefonlarda ekran görüntüsü almanızı sağlar ama maalesef ki her telefon için hatta bazen telefon modeline göre bile ekran görüntüsü alma özelliği farklı şartlar da yapılabilmektedir.

O yüzden dolayı aldığınız telefon modeline göre internette arama yapıp ekran görüntüsü alma özelliğinin nasıl yapıldığını öğrenmeniz gerekmektedir.

Biz bu yazımızda I phone marka akıllı cep telefonlarında nasıl ekran görüntüsü alınır onu inceleyeceğiz.

I PHONE TELEFONLARDA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA

I phoneler ekran görüntüsü alma konusunda iki bölüme ayrılmış durumda. Akıllı telefonunuzun Face ID mi yoksa Touch ID mi olduğunu bulmanız gerekmektedir önce.

Peki, nasıl anlaşılır telefonumuzun Face ID mi yoksa Touch ID mi olduğu? Ekranın alt bölgesinde parmak ile dokunabileceğimiz bir düğmesi var ise telefonumuzun bu o telefonun Touch ID olduğunu gösterir.

Şayet ekran altında tuş yok ve sadece ekrandan oluşan bir ekran gövdesi var ise o zaman bu da Face ID bir telefonumuz olduğunu gösterir.

TOUCH ID TELEFONLARDA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA

Telefonumuz touch id ise ekranın altında ana ekran düğmesi var demektir, yan tarafında ise telefonumuzu açma kapamaya yarayan bir tuş bulunacaktır.

Ekran görüntüsü almak için yapmanız gereken tek şey ikisine de aynı anda basıp ve 1 saniye sonra elinizi çekmek. İki düğmeye aynı anda bastığınız anda ekran görüntüsü akıllı telefonunuz tarafından otomatik alınacaktır.

FACE ID TELEFONLARDA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA

Telefonunuz face id özellikli bir telefon ise ekranın altında bulunan ana ekran düğmesinin olmadığını gösterir ve touch id telefonlarda yaptığımız iki düğmeye basarak ekran görüntüsü alma özelliğinin olmadığını gösterir bize. Peki, bu telefon modellerinde nasıl olur ekran görüntüsü alma?

Ana ekran düğmesi yerine ses açma düğmesini kullanarak ekran görüntüsü alırız. Yani aslında aynı tek fark ana ekran düğmesi yerine ses aç düğmesi kullanmak. Ses aç ile açma kapama düğmesine 1 saniye aynı anda bastığınız anda ekran görüntüsü otomatikman alınacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10