gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

DNS Zone Yönetimi: DNS Zone Yönetimi DNS Kaydı Ekleme

DNS Zone Yönetimi sayesinde mail adresinizi bir başka firma için kullanmak istediğinizde CNAME ve A kaydı girişi yapmanız gerektiğini vurgulamaktayız.

Teknoloji 17.09.2024, 14:00 16.09.2024, 19:42 Halil Uzan
DNS Zone Yönetimi: DNS Zone Yönetimi DNS Kaydı Ekleme

Özel bir nameserver oluşturulması halinde DNS Zone Yönetimi alanı üzerinden DNS kaydının eklenmesi gerekmektedir. Bu kaydı özel bir nameserver oluşturmadığınız durumlarda da ekleyebileceğinizin bilgisini veriyoruz. DNS Zone alan adının DNS kayıtlarını dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir servis olarak karşınıza çıkacaktır. İşte sizler de zone yönetimi hakkında bilgi almak ve kayıt tiplerine göz atmak üzere harekete geçebilirsiniz. İlk olarak DNS kaydını nasıl ekleyebileceğinizin yanıtını alacaksınız. Sonrasında ise DNS kayıt tipleri hakkında bilgi sahibi olabileceğinizin de altını çizmekteyiz.

DNS Zone Yönetimi DNS Kaydı Ekleme

DNS Zone Yönetimi sayesinde mail adresinizi bir başka firma için kullanmak istediğinizde CNAME ve A kaydı girişi yapmanız gerektiğini vurgulamaktayız. Buna göre sizler de DNS Kaydı Ekleme adımları hakkında detaylara erişebilir ve bu işlemleri kısa yoldan nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için DNS kayıtlarını ekleyebileceğiniz adımları aktarıyoruz:

  • Domain (Alan Adı) DNS Zone alanında DNS kaydı ekleme işlemini yapmak isteyenlerin ilk olarak müşteri paneline giriş yapması gerekmektedir.
  • Bu panel üzerinde yer alan Domainlerim kısmından DNS kaydı oluşturulmak istenene domaini seçmek ve yönet butonuna tıklamak yeterli olacaktır.
  • Domain Parking seçeneğinin içerisinde yer alan genel butonuna Domain Parking seçeneğini etkinleştirmek doğru bir adım olacaktır.
  • Böylelikle DNS Zone Yönetiminin kullanılması ve bu alan üzerinden DNS kaydının eklenmesi mümkün hale gelecektir.

DNS Zone DNS Kayıt Tipleri

Toplamda 3 tip DNS Zone Yönetimi DNS Kayıt Tiplerinden söz etmek mümkündür.

  • Primary Zone okunur, yazılır ve yönetilir bir zone tipleri arasında yer almaktadır.
  • Secondary Zone yeni bir kayıt yaratmayan, yalnızca okunur dns tipi olarak bilinmektedir.
  • Stub Zone ise en çok aranan isimlerin yer aldığı zone tipi olarak bilinmektedir.

Yorumlar (0)