Distribütör Garantili Ne Demek?

Almış olduğumuz bütün elektronik cihazlar belirli bir garanti kapsamında yer almaktadır. Bu garantiyi sağlamakta olanlar ise bazen distribütör, bazen de ithalatçı firmalardır. İkisi arasında birtakım belirleyici farklılıklar yer almaktadır.

Teknoloji 26.06.2021, 01:58 Mehmet Kurt
Distribütör Garantili Ne Demek?

   Günümüz koşullarında almış olduğumuz elektronik cihazların fiyatları bir hayli yüksek oluyor. Bu sebepten ötürü kullanıcılar paralarını çöpe atmadıkları için ve herhangi bir problem yaşandığında destek alacakları için emin olmak adına garantili ürünleri tercih etmektedirler. Bu noktada elektronik cihaz alanların karşısına iki farklı garanti türü çıkmaktadır ki bunlar ithalatçı garantili ürün ve distribütör garantili ürün olmaktadır. İki garantili ürün arasında birçok fark bulunmaktadır.

 Distribütör Garantili Telefon Ne Demektir?

 Distribütör garantili ya da Türkiye garantili biçiminde satışa sunulmakta olan ürünlerin garantisi direkt olarak ürünün sahibi olan marka tarafından karşılanır. Yani markalar; ülkemizde resmi bir biçimde şirket kurmuş ve yaygın bir teknik bir ağa sahip olan teknoloji firmaları olmaktadır.

Örnek olarak göstermek gerekirse, distribütör garantili şeklinde alınmış olan iPhone marka bir telefonun garanti sağlayıcısı olacak olan firma Apple Türkiye’dir. Bu olay cihaz ile alakalı herhangi bir problem meydana geldiği zaman ya da fabrika çıkışı hatalı olan bir cihaz alındığı durumlarda cihazı herhangi bir Apple yetkili servisine de götürebilir anlamı taşınmaktadır.

Distribütör garantili şeklindeki bir üründe fabrika çıkışı için bir hata olduğu zaman kolay bir biçimde iade edebilmeniz mümkündür ayrıca parça değişimleri de mutlaka orijinal parçalar ile yapılmaktadır, bu sorun ile üç defa teknik servise gittiğinizde ve de üçünde de cihaz tamir edilemiyorsa bu firma size yeni bir adet cihaz gönderimi sağlamaktadır. Eğer cihaz vermezse gönül rahatlığı ile tüketici mahkemesine de şikayet edebilmek mümkün hale gelmektedir.

Resmi Distribütör Garantili Ne Demek?

Ülkemizde yurtdışı kaynaklı ya da başka bölgelerde konumlanmış olan üretici firmalar, satış yapmış oldukları ülkede ya da bölgede bir servis ile anlaşma sağlamaktadır. Bu servis aracılığı ile ürünlerinin tamir ile onarım hizmeti gerçekleştirilmektedir. Müşteriler, distribütör üzerinden almış oldukları ürün ürünleri distribütör garantili bir olmaktadır.

Ülkemizde bulunan distribütör garantili elektronik cihazlar çok fazla talep görmektedir. İthalatçı garantili ürün ya da distribütör garantili ürün arasında herhangi bir tercih gerçekleştirilmesi tamamen kullanıcıya kalmış bir durum olarak bilinmektedir.

Distribütör garantisi bulunan ürün Türkiye çapında ve direkt bir şekilde üretici firma aracılığı ile sunulmuş olan bir garanti türü olarak bilinmektedir. En iyi garanti türü distribütör garantisi olmaktadır.

Bunlardan farklı olarak bir de paralel ithalat ürünleri bulunmaktadır. Paralel ithalat kısaca söylemek gerekirse kaçakçılık olarak belirtilebilir. Garantisi yoktur ve vergi ödenmediği için de uygundur. İşte distribütör garantili, ithalatçı garantili ve paralel ithalat arasındaki farklar;

Distribütör garantili;

Apple Türkiye, Samsung Türkiye şeklinde bilinen üretici firmalarının kendileri tarafından garantilidir.

Orijinal parça değişimleri gerçekleştirilmektedir.

Telefon ile teknik servis desteği alabilmek mümkündür.

Fabrika çıkışı hatalı ürünler değiştirilmektedir.

Aynı sorun ile üç defa teknik servise gönderilmiş olan cihazlar değiştirilmektedir.

Birebir ürün değişimi hakkı yer almaktadır.

İthalatçı garantili;

Anlaşmalı teknik servis ağının kalitelerine göre değişmekte olan bir teknik servis desteği sağlanır.

Orijinal parça değişimi teknik servisin inisiyatifine bağlı olmaktadır.

Ürün değişimi ve iade seçenekleri servisin inisiyatifine bağlı bırakılır.

Paralel ithalat;

Herhangi bir garanti desteği yer almamaktadır.

İşte bütün bunlar garanti türleri arasındaki farkı açıklamaktadır. En iyi ürünlerin tamamına yakını distribütör garantisi içinde olmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35