Çocuklar ve Anneler İçin Bilgisayar Oyunları

6 yaş çocuğu için eğitici bilgisayar oyunları nelerdir? 10 yaş bilgisayar oyunları neler? 5 yaş pc oyunları var mı? 4 yaş bilgisayar oyunları nelerdir?

Teknoloji 05.11.2020, 12:43 05.11.2020, 13:02
Çocuklar ve Anneler İçin Bilgisayar Oyunları

Her ebeveyn, çocuklarının sağlığı ve sağlıklı gelişiminde özenli olmak ister. İçinde bulunduğumuz çağda çocuklar ve ebeveynleri için risk teşkil eden birçok öge mevcut fakat yanı sıra anne-çocuk için eğitici uygulamalar da var. Bu yazımızda sizlere aileye uygun oyunlardan bahsettik.

Belirttiğimiz oyunlarla çocuğunuzla keyifli vakit geçirip çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Alttaki listede bulunan oyunları gönül rahatlığıyla çocuklarınızla beraber oynayabilirsiniz. Eğer siz de çocuğunuz hem eğlensin hem de bir şeyler öğrensin istiyorsanız bu liste tam size göre.

Cut the Rope

Bir çeşit zihin oyunudur. Amaç, karakterimizin önünü dolduran iplerden ve parkurlardan kurtularak onu doyurmaktır.

Farkları Bulun

Bu oyunda karşınıza çıkan 2 resim arasında farkları bulup seviye atlamak asıl amacınız. Çocuğunuzun konsantrasyon ve gözlem becerisine doğrudan katkı sağlayacak türden bir oyundur.

Aquavias Water Flow Puzzle

Adından da anlaşılacağı üzere bir puzzle oyunudur. Amacınız su yollarını birleştirerek hedefe ulaşmaktır.

Rahatlatıcı grafiği ve müzikleriyle çocuğunuzun dikkat yeteneğini arttırmada etkilidir.

Bridge Constructor

Eğlendiren ve öğreten oyunların başında gelen bu zeka oyununda hedefiniz sağlam köprüler tasarlayarak araçların güvenli geçiş yapmasını sağlamak. Mimarların dahi oynadığını bildiğimiz bir oyundur.

MentalUP

İçinde yüzlerce eğitici, bilimsel oyun barındıran bu uygulama diğer zeka oyunlarından farklı olarak çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerini keşfedip bunları geliştirmenize olanak sağlıyor. Günde en az 20 dakika ayırdığınız takdirde gözle görülür gelişim vadeden uygulama aynı zamanda bu oyunları oynayan diğer çocuklarla sizin çocuğunuzun derecesinin istatistiklerini de görmenize imkan sunuyor.

Dot To Dot

Sayılarla işaretlenmiş noktaları birleştirerek resim ortaya çıkarmanıza yarayan bu oyun bir tür bulmaca tarzındadır. Çocuğunuzun sayı sıralamasını pekiştirmesi açısından da yararlı olabilir.

Siz anneler için özenle hazırladığımız bu listede amacımız çocuklarınızın teknolojiden maksimum yarar sağlaması. Bu oyunlar global indirme sağlayıcısı Google Play Store tarafından çocuk ve annelere uygun olduğu denetlenmiş ve onaylanmıştır aynı zamanda bilgisayar sürümleri de mevcuttur.

Sizlerin gözetimine gerek kalmadan çocuklarınızı bu oyunlarla baş başa bırakabilir veyahut onlarla birlikte bu oyunların tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte keyifli dakikalar dileriz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03