Chrome Reklam Engelleme Nasıl Yapılır

Chrome reklamlarının engellenmesi işlemi, farklı biçimlerde yapılabilecek oldukça kolay bir işlemdir. Bu işlem ile beraber Google Chrome kullanıcıları, Youtube reklam engelleme işlemi de dahil olmak üzere, bütün internet sitelerinde karşılaşmış oldukları reklamları engelleyebilirler

Teknoloji 11.06.2021, 12:16 Mehmet Kurt
Chrome Reklam Engelleme Nasıl Yapılır

. Şayet eğer size de internette yer alan reklamlardan bıkkınlık geldiyse ve reklamsız bir internet keyfine kavuşmak istiyorsanız, sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıya göz atmanızı öneririz. Peki Chrome Reklam Engelleme nasıl gerçekleştirilir?

Chrome Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Yukarıda da belirtilmiş olduğu gibi Google Chrome’da reklamları engelleyebilme işlemi için başvuruda bulunabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilk yöntem, Chrome tarafından sunulmuş olan ve rahatsız etmeyi sürdüren pop-up reklamları engellemeniz için size imkan sağlayan bir özellik olmaktadır. Bu özellik, internet dolaşımı esnasında yeni bir pencere açılmasını ve istenmemekte olan ya dfa kötü amaçlı olarak adlandırılan reklamların gösterilmesinin kapatılmasına yaramaktadır. Bu ayarı gerçekleştirerek, Chrome tarayıcınız üzerinde kendi kendine oynatılmakta olan videoları, ekranı kaplamayı sürdüren büyük banner reklamları ve açılır pencereleri engellemeniz mümkün olmakta.

Chrome üzerinde reklam engellenmesi işlemi için deneyebileceğiniz bir diğer yöntem de, üçüncü taraf olan bir yazılım kullanmanız olacaktır. Başta Chrome eklentileri olmak üzere, piyasada yer alan çok sayıda reklam engelleme yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılımlar üzerinden herhangi birinin kullanılmasıyla Chrome’da yer alan reklamları engelleyebilmeniz mümkün. İşte her iki yöntemi de deneyebilmeniz için takip etmeniz gereken durumlar.

Chrome’da Pop-Up Reklamları Engelleme

Sizler yalnızca pop-up denilen açılır pencere biçiminde oluşan reklamları engellemek istediyseniz, bunun için gerçekleştirmeniz gereken tek şey, bazı gerekli ayarları sağlamaktır. Aşağıda yer alan adımları takip ederek, söz konusu yer alan ayarları gerçekleştirebilir ve başka herhangi bir üçüncü tarafta yer alan yazılıma gereksinim duyulmadan Chrome’da yer alan herhangi bir reklamı engelleyebilirsiniz.

Google Chrome Reklam Engelleme

Pop-up’ları engellemeniz için öncelikli olarak bilgisayarınızda yer alan Chrome uygulamasını açın ve ekranda sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayın.

Açılacak olan menüde, alt sırada yer alan Ayarlar seçeneğine dokunun.

Karşınıza açılacak olan ekranın sol tarafında yer alan seçeneklerden ‘Gizlilik ve Güvenlik’ seçeneğini seçin.

Gizlilik ve Güvenlik başlığı içinde bulunan Site Ayarları seçeneğine tıklamanız gerek.

En aşağı tarafa indiğiniz zaman ‘Pop-up’lar ve yönlendirmeler’ biçiminde bir seçeceğin bulunduğunu göreceksiniz. Ona tıklamanız gerek.

Açılacak olan sayfanın en üst kısmında yer alan düğmenin gri renkli ve karşısındaki yazının ‘Engellendi’ biçiminde göründüğünden emin olun. Eğer düğme mavi renkliyse ve karşısında bulunan yazı ‘izin Verilen’ olarak görünüyorsa, düğmeyi sola doğru çekip, bu reklamları engelleyebilirsiniz.

Chrome ayarlarını yaparak, pop-up reklamlardan böylece kurtulabilmeniz mümkün. Artık web tarayıcınız, web sitelerinin sunmuş oldukları açılır pencere biçiminde olan reklamları otomatik bir şekilde engelleyecektir. Eğer Chrome kullanımı esnasında görebileceğiniz bütün reklamlardan kurtulmak istediyseniz aşağıdaki adıma geçebilirsiniz.

Chrome’da Reklamları Tamamen Kapatma

Chrome tarayıcınızda reklam engelleme işlemi için deneyebileceğiniz etkili yöntemlerden biri de bir reklam engelleyici kullanmak olmakta. İngilizce’de AdBlock şeklinde adlandırılan bu yazılımlar üçüncü taraf geliştiriciler tarafından geliştirilmekte olup ve Chrome kullanıcılarının hizmetine açılmıştır. Eğer YouTube reklamlarını engellemek de dahil olmak üzere Chrome kullanımı esnasında karşılaşabileceğiniz bütün reklamları kapatmak istediyseniz aşağıda yer alan adımları takip edebilmeniz mümkün.

İlk olarak Chrome için oluşturulmuş olan web mağazasına girmeniz gerek.

Mağazada arama yap bölümüne ‘reklam engelleyici’ ya da ‘adblock’ kelimelerini yazarak aratın.

Çıkan sonuçlar arasında bulunan AdBlock, Nano AdBlocker seçenekleri üzerinden herhangi birini seçmeniz ve ‘Chrome’a ekle’ butonuna tıklamanız gerek.

Söz konusu eklenti, Chrome tarayıcınıza bir uzantı şeklinde eklenecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35