Adobe Flash Player kapanıyor

Dünyanın en çok bilinen önde gelen yazılım üreticilerinden biri olarak tanınan Microsoft, halihazırda birçok şirketin desteğini çekmiş olduğu Adobe Flash Player için son kez bir karar aldı. Adobe Flash Player kapanıyor.

Teknoloji 02.01.2021, 19:30 İrem Durak
Adobe Flash Player kapanıyor

Adobe Flash Player kapanıyor

Dünyanın en çok bilinen önde gelen yazılım üreticilerinden biri olarak tanınan Microsoft, halihazırda birçok şirketin desteğini çekmiş olduğu Adobe Flash Player için son kez bir karar aldı. Adobe Flash Player kapanıyor.

Şirket, 2020 senesi sonu itibarı ile Flash Player'a olacak bütün desteğini sona erdirecek. Yani Adobe Flash Player kapanıyor. Peki bu ne anlam ifade ediyor?

Flash Player'in yaratıcısı olan Adobe, 2020 senesi sonu itibarı ile bu yazılıma olan desteğini geri alacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın üstünden çok zaman geçmeden bu defa Microsoft devreye girdi ve tekrardan aynı tarihte kendi platformlarından biri olan Flash Player desteğini kaldıracaklarını insanlara duyurdu. Bunun anlamı ise tam olarak şu: Şu an Microsoft'un Edge ve Internet Explorer web tarayıcılarında sorunsuz bir şekilde çalışan Flash Player, 2020 senesinin sonu geldiğinde hiçbir şekilde çalışmayacak.

Peki Flash Player'a olan destek niçin tamamen kesilecek? Bunda en önemli faktör Adobe Flash Player'ın bir hayli fazla güvenlik zaafiyeti içeriyor olması olarak gösteriliyor. Güvenlik açıkları ile beraber HTML5 ile arka planda duran ve önemsiz hale gelen Flash Player, sonunda 2020 senesinde hayata veda edecek.

Böylece web tarayıcıları için oldukça büyük bir sorun hale gelen bir güvenlik açığı da kendi kendine kapanmış olacak.

Peki bu kadar kapanması ses getiren Adobe Flash Player ne işe yarar?

Adobe Flash Player’ın kapanacağının duyulması üzerine vatandaşlar kapandığında ne olacağını da merak etmeye başladı. Peki bunun üzerine bu kadar kapanması ses getiren Adobe Flash Player ne işe yarar?

Adobe Flash Player adındaki bu program, bilgisayarlar için büyük önem arz ediyordu. Bu program ile Adobe Flash tarafından hazırlanmış olan görsel içerikler görüntülenebilmekteydi. Bu tanım, Adobe Player nedir sorusuna yanıt niteliği taşımaktadır. Internet üzerinden erişim sağlanan web siteleri, birçok zengin görsel içeriklere sahiptir. Örneğin; video, müzik, oyun ile animasyon gibi içerikler, bu kapsamda tutulmaktadır.

Adobe Flash adındaki program, İnternet platformu üstünde yer alan türlü içerikleri oluşturmak adına kullanılmaktadır. Bu tanım ise, Adobe Flash nedir sorusuna yanıt niteliği taşır. Bu program sayesinde oluşturulmuş olan zengin içerikler, Adobe Player programı sayesinde görüntülenebilmektedir. Bu programdan ötürü, bilgisayarlarda birçok işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03