Adaçayı yakmak

 Dünya üzerindeki her şey bir enerjiye sahiptir. İnsanlar nesneler, diğer canlı türleri ve hatta kullandığınız tüm eşyalar…

Tarım 28.12.2020, 00:07 28.12.2020, 00:08 Mehmet Kurt
Adaçayı yakmak

Hatta sizin dışınızdaki her şeyin enerjisi hayatınızın şekillenmesinde, ruh halinizde büyük bir etki yaratma gücüne sahip olduğunu biliyor muydunuz? İşte bazen kötü niyetli enerjilerden korunmak ya da bu enerjileri dengelemek için çözümler üretiliyor. Bunlardan biri de bazı özel bitkilerin yakılması ve dumanının ortamda gezdirilmesi olarak biliniyor. Özellikle de tütsülerin bu noktada en çok tercih edilenler arasında yer aldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Yine sıklıkla tercih edilen bir diğer şey ise adaçayı yakmak olarak dikkat çekiyor. Gerçekten adaçayı yapmak ne işe yarıyor? Adaçayı yakmanın faydaları nelerdir? İnsanlar ne amaçla adaçayı yakarlar? Merak ettiğiniz tüm bu soruları ayrıntılı olarak yanıtladık. Detayların tümünü içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Adaçayı nasıl yakılır?

Adaçayı yakmak ve faydalarından söz etmende önce, nasıl yakıldığını aktaralım. Adaçayı yakmak deyince aklınıza aşırı ateş çıkan bir durum gelmemelidir. Adaçayı bildiğiniz üzere dallardan ve hafif yapraklardan meydana geliyor. Eğer siz de evde adaçayı yakmayı istiyorsanız varsa toprak yoksa da cam bir kaba ihtiyacınız olacak. Genelde evlerde cam kaplar daha kolaylıkla bulunuyor. Cam kabın içerisine bir tutam adaçayı dalını demet haline getirerek yerleştirin. Ardından uçlarından çakmakla yakın. Ateş daha fazla büyümeden üfleyerek hafifçe söndürmeye başlayın. Ardından kor ateş yandıkça adaçayı yanacak ve duman çıkaracaktır. O duman evinizim ve sizin enerjinizi dengelemeye yardımcı oluyor. Peki, adaçayı yakmanın başka ne gibi faydaları var?

Adaçayı yakmak faydalı mıdır?

Adaçayı yakmak eskiden beri süregelen bir ritüeldir. Eskiden beri uygulanan bu ritüelin birden fazla faydası olduğuna inanılıyor. Bunlardan en çok öne çıkanlarını sıralamak gerekirse de;

  • Adaçayının ilk yaktığınız anda muhteşem bir koku geldiğini fark edeceksiniz. Yani adaçayı yakmak ilk olarak yaktığınız ortamın çok güzel kokmasını sağlıyor.
  • Evinizde ufak böcekler ya da karıncalar çok fazla yer ediniyorsa, onları öldürmeden adaçayı yakarak uzaklaştırabilirsiniz. Çünkü karınca ve böcekler adaçayı kokusuna tahammül edemez ve ortamı terk ederler.
  • Yine özellikle yaz aylarında yakındığınız sivrisineklerin de uzaklaşmasına yardımcı olur.
  • Yapılan bir araştırmaya göre, adaçayı yakılan ortamda yüksek seslerin daha az işitildiği ortaya çıkmıştır.
  • Nazara ve nazar enerjilerine karşı büyük bir koruma sağladığına inanılır.
  • Ortamda ve üzerinizde bulunan tüm kötü enerjilerin kaybolmasına yardımcı olur.
  • Eski dönemlerde bereket ve huzur için de adaçayı yakılırmış. Bu nedenle de adaçayı yakmanın bugün hala evi ve ortamları daha bereketli hale getirdiğine inanılır.
  • Ortamda bulunan mikropların da kaybolmasını sağlar.

Son olarak adaçayını yaktıktan sonra da küllerin asla çöpe atılmaması gerektiğine inanılır. Yakılan adaçayının küllerini pencereden dışarı savurmanın daha faydalı olduğuna inanılıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36