Sincan Gezilecek Yerler, Sincan Nüfusu ve Sincan Posta Kodu

Sincan ilçesi özellikleri, Sincan yapısı, Sincan şenlikleri ve Sincan hakkında merak edilenler.

Sincan 13.09.2020, 11:48
Sincan Gezilecek Yerler, Sincan Nüfusu ve Sincan Posta Kodu

Sincan Gezilecek Yerler

Ankara’nın hemen dibinde bulunan ve kiraların oldukça uygun olduğu Sincan’da her türlü imkan bulunduğundan dolayı Ankara merkezine pek de ihtiyaç duyulmamaktadır. Yani her türlü imkan Sincan’da sağlanmakta ve günübirlik Ankara merkeze gidip gelenler buraya hareketlilik katmaktadır.

Sincan’da gezilecek birçok alan bulunmakta ve bunlar için neredeyse gün ayrılması gerekmektedir. Harikalar Diyarı, Ali Yakut Köyü Camii, Eski Bucuk Köyü Camii, Kötürüm Beyazıd Camii en çok bilinen yerlerdir.

Sincan Halkı Nasıldır?

Halk Ankara merkezine sürekli gidip gelebilmekte ve içli dışlı ilişkiye sahiptir. Yoğunluktan dolayı insanları pek vakit bulamasa da yine de Ankara’nın tüm ilçeleri gibi Sincan yerlileri oldukça sakin, sevecen ve cömerttir.

Sincan Tarihi

Sincan’da antik kalıntılar ve kaya yerleşimleri çok görülür. Aslan heykeli ve üzüm tekneleri, küp ve sütunlar oldukça değerlidir. Yörede ilk yerleşimlerin M.Ö 5000’li yılla kadar dayanmaktadır. Osmanlı döneminde tipik bir köy yerleşimi görülmektedir.

1926 yılındaki kayıtlarda burada 10 hanelik köy ile cami bulunduğu geçmektedir. Ayrıca 1928’de bu köy Etimesgut’a bağlanır. Romanya ve Bulgaristan’dan gelen göçmenler beraberlerinde lale soğanları getirmektedir. Sincan yöresinde lale bahçeleri oluşturulmuştur. 1983’te ilçe haline gelmiş ve 1988’de de Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına alınmıştır.

Sincan İlçesinde Ne Alınır?

Sincan ilçesinin sembolü olarak lale kabul edilmektedir. Sincan’da lale yörenin sembolüyken her yıl Mayıs ayında da Sincan’da Lale Festivali yapılmaktadır. Sincan’a gitmek isteyenlerin mutlaka Lale Festivali’ni ziyaret etmeleri gerekmektedir. Ayrıca Ankara merkezine yakın olduğundan dolayı Ankara’yı hatırlatacak süs eşyaları alınabilir.

Sincan Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara Sincan arası mesafe 27 kilometredir.

Sincan Yol Tarifi

Sincan Ankara ve İstanbul tren yolunun üzerinde bulunması Ankara-Beypazarı-Ayaş kara yolu üstünde bulunması sebebiyle öne çıkmakta ve ulaşım problemi bulunmamaktadır. Ankara ile minibüs, banliyo treni ve otobüslerle ulaşım sağlanmaktadır.

Sincan İlçesi Özellikleri

İlçe dağlık alanlarla çevrilidir. Yörenin başlıca akarsuyu Ankara Çayıdır. Sincan için sembol olarak lale seçilmiş ve festivalleri düzenlenmektedir. Merkeze yakın bir ilçedir ve birçok kişi Ankara merkezine her gün gidip gelebilmektedir. Dolayısıyla yoğun bir ilçedir.

Sincan Posta Kodu

Sincan Posta Kodu 06930 olarak belirlenmiştir.

Sincan Nüfusu Kaçtır?

Son yapılan nüfus sayımına göre Ankara Sincan’da toplam nüfus 535.637 iken 272.962 erkek ve 262.675 kadın olarak belirlenmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35