Schengen Vizesi Nedir? Schengen Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

Schengen vize ücreti ne kadar? Schengen vizesi hangi ülkeleri kapsıyor? Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesine kimler başvurabilir? Almanya Schengen vizesi ile hangi ülkelere gidilir? Schengen vizesi ile kaç ülkeye gidilir? Schengen vizesi kaç para 2020? Vize ücreti ne kadar 2020? Almanya vizesi ne kadar 2020? Avrupa vize ne kadar? Yunanistan vizesi kaç para 2019? Almanya turist vizesi ne kadar sürede çıkar? Almanya işçi vizesi kaç günde çıkar? D tipi Schengen vizesi ne demek?

Seyahat 29.10.2020, 14:53
Schengen Vizesi Nedir? Schengen Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

Schengen vizesi Avrupa ülkelerinin çoğunu kapsayan ve vizesiz bir şekilde giriş imkanı sunan bir vizedir. Dünya da birçok ülke de schengen vizesi de geçerlidir. Schengen vizesi sayesinde bir ülke de 90 güne kadar kalma hakkınız bulunur. Bu vize türü en yaygın olan vizedir. Schengen bölgesi dahilinde serbest bir şekilde seyahat etme hakkı bulunur.

Schengen Vize Türleri

Schengen vizeyi kapsayan ülkelere seyahat etmek için vizenin birçok türü bulunur. Schengen vizesi, iş amaçlı, turizm tatili, arkadaş veya aile ziyareti, resmi ziyareti transit ziyaret olarak çeşitleri bulunur. Ziyaret etme nedeninize bağlı olarak konsolosluktan vize başvurusunda bulunmak mümkün.

Konsolosluğa başvuruda bulunacağınız zaman tek girişli, çift girişli veya çok girişli olarak sizlere vize verilir. Tek girişli olan vizeler de vize başvuru formuna kalacağınız gün sayısını mutlaka belirtmek gerekir.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vize işlemleri hangi ülkeden vize alınacaksa o ülkenin konsolosluğuna giderek yapılır. Bazı evrakların da hazırlanması gerekir.

  1. Vize başvuru formu
  2. Fotoğraf
  3. Güncel pasaport
  4. Uçak bileti ve otel rezervasyonu
  5. İkametgah belgesi gibi tüm bilgilerin eksiksiz bir şekilde konsolosluğa verilmesi gerekir.

Vize Çıkmaması Durumu

Schengen vizesini genellikle birçok vatandaş alır. Ancak bazı ülkeler de vize işlemleri oldukça zorlar. Çünkü her ülke kolay bir şekilde vize vermez. Özellikle ülkelerden daha önce red yememiş olmak önemlidir.

Genellikle daha önceden vize reddi alan kişiler tekrar vize almak istedikleri zaman bu durum onları olumsuz etkiler. Vize reddi almamak için konsolosluğun istemiş olduğu tüm evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamak gerekir. Bunun için aracı firmalardan destek almak da fayda var.

Schengen Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Schengen vizesi genellikle 10 iş günü içerisinde belirlenir. Ancak bu durum yoğunluğa bağlıdır. Bazı durumlar da 5 iş günü içerisinde de sonuç çıkar. Vize onayı geldiği zaman aracı firmaya bilgi verilir. Aracı firma da sizlere de olumlu veya olumsuz anlamda bilgi vermiş olur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35