Pegasus Bagaj Hakkı Kaç Kilogramdır?

Pegasus havayolu şirketi ile uçuş yapacak kişilerin uyması gereken bagaj hakkı ne kadardır? Hangi koşullarda bagaj hakkı değişir?

Seyahat 18.08.2020, 15:34 19.08.2020, 15:54
Pegasus Bagaj Hakkı Kaç Kilogramdır?

Uçağa binmeden önceki son telaş bagajın kaç kilogram çıkabileceğidir. Sürekli olarak eşya konulur ya da çıkarılır, valiz tekrar tekrar düzenlenir ve internette bagajlar hakkında arama yapılmaya başlanır. Pegasus bagaj hakkı kaç kilogram diye sıkça sorular sorulur ve belirli şartlar aranır. Pegasus’un bagaj hakkı ile ilgili internet sitesinde bununla ilgili bilgi verilmiştir. İşte o bilgiler.

Pegasus Yolcularının Bagaj Hakkı

Kabin bagajı için en çok iki parça kabul edilebilir. Birisi 8 kilogramı aşmamalı ve boyutu da 20*40*55 ölçülerini geçmemelidir. Diğer ölçü ise 20*20*35 boyutudur.

Business Flex uçuşlarındaki bagaj hakkıysa; 20*40*55 cm ölçülerini ve 12 kilogramı geçmeyecek kabin bagajı ile 1 adet el çantası ya da laptop çantası olacak şekildedir.

Yurtiçi Business Flex uçuşlarında ise bagaj hakları, öteki sınıflardan farklı olarak 12 kilogram kadar kabin bagajı ile birlikte el çantası ya da bilgisayar çantası ve 15 kilogram sınırını aşmayacak kargo bagajından oluşmaktadır.

Pegasus’un resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre;

Flypgs yurtdışı uçuşlarında ise bagaj hakları Süper Eko uçuş sınıfında; yalnızca 8 kg ağırlığını geçmeyecek bir kabin bagajını ve el çantası veya bilgisayar çantasını kapsar.

Eko uçuş sınıfında ve Avantaj uçuş sınıfında bagaj hakkı; ; 8 kg ağırlığında kabin bagajıyla beraber el çantası veya bilgisayar çantası ve 20 kilogramı geçmeyecek şekilde kargo bagajından oluşur.

Business Flex uçuşlarda ise bagaj hakkı; 12 kilogramı geçmeyecek kabin bagajıyla beraber el çantası veya bilgisayar çantası ve 20 kilogramı geçmeyecek kargo bagajından oluşmaktadır.

Kıbrıs uçuşlarında da dış hatlar kabin hakları geçerlidir.

2 yaşından küçük olan bebek yolcuların tüm seyahat paketlerinde sahip olduğu ücretsiz bagaj hakkı 10 kilogramdır.

Bebekli yolcuların beraberinde getirdiği bebek arabası veya katlanır puset gibi eşyalar yolcuların uçağa alınması sırasında kargo bölümüne alınır. Tekerlekli sandalye, koltuk değneği gibi gereçlerin kullanımına ihtiyaç duyan yolcular için bu gereçler yolcunun uçağa alınması esnasında kargo bölümüne teslim edilir.

Ek bagaj alımında ödenecek ücretler bagaj hakkının çağrı merkezinden veya Pegasus internet sitesi-mobil uygulamaları ve seyahat acentelerinden alınmasında fark göstermesiyle beraber aynı zamanda uçuşa kalan süre ve en önemlisi iç hat ya da dış hat uçuşu olmasına göre değişmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03