MüzeKart Nedir? Müze Giriş Ücretleri Ne Kadardır?

Müzeler askerlere ücretsiz mi? Muze kart ne kadar 2020? Ihlara Vadisi müze kart geçerli mi? Müzekart nerelerde geçerli istanbul? Müzeler öğrencilere ücretsiz mi? Müzeler 65 yaş üstüne ücretsiz mi? Müzekart Nedir Nasıl Alınır? Müzekart nasıl kullanılır? Efes Antik Kenti giriş müze kart geçerli mi? Topkapı Sarayı giriş ne kadar? Müze kart ne kadar süre geçerli? Muze kart nereden alınır Ankara? Polisler müzelere ücretsiz girebilir mi? Müzeler resmi tatillerde açık mı? Topkapı Sarayı giriş kimlere ücretsiz? Müzekart nerelerde geçer? Müze Kart öğretmenlere ücretsiz mi? Denizli Müze Kart Nereden Alınır? Ihlara Vadisine giriş ücretli mi? Müze Kart Kapadokya'da nerelerde geçerli? Peri bacaları ücretli mi? Müze kartla bir müzeye kaç kez girilir?

Seyahat 07.11.2020, 11:24
MüzeKart Nedir? Müze Giriş Ücretleri Ne Kadardır?

Türkiye kültür ve sanatın ülkesidir. Böyle bir ülkede mutlaka biliyorsunuzdur ki yüzlerce müze bulunmaktadır. Her şehirde farklı konularda müzeler bulunuyor. Çocuklara yönelik, yetişkinlere ve öğrencilere yönelik, Türkiye’nin her karışında bulunan güzelliği gösteren müzeler bulunmaktadır.

Müzeler ülkemiz çocukların en iyi şekilde kendi ülkesini tanıyabilmesi, yurtdışından gelenlerin Türkiye’yi en doğru şekilde tanıyabilmeleri ve kültür miraslarımızı en iyi şekilde koruyabilmek için yapılmıştır. Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin, mutlaka gezmek isteyeceğiniz bir müze bulabileceksiniz.

Bu da Türkiye’nin en büyük avantajlarından bir tanesidir. Bu sebepten, müzelerin değerini koruyabilmek adına müze giriş ücretleri bulunmaktadır. Çok cuzi olmak üzere, müzelere gittiğinizde giriş ücreti ödenir ve sonrasında müzenin her tarafını gezmekte serbestsiniz.

Müze Kartı Nedir?

Müzeleri gezmek için yukarıda bahsettiğimiz üzere giriş ücreti ödemeniz gerekiyor, fakat bir müze kartına sahipseniz, belirli müzelere ücretsiz ve belirli müzelere ise indirimli olarak giriş yapabiliyorsunuz.

Müze Kartı sahibi olmak için sadece muze.gov.tr adresine girmeniz yeterli olacaktır. Burada istediğiniz kartı seçebilirsiniz. Birkaç tane farklı müze kartları bulunmaktadır. Hangi kartı alırsanız, ona göre belirli müzelere indirimli veya ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Bu kadar ile beraber Türkiye Cumhuriyetine ve aynı zamanda Kuzey Kıbrız Türkiye Cumhuriyetine bağlı 300’den fazla müzeye rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.

Müzekart sayesinde birçok kapalı ve açıkhava müzelerine indirimli veya ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Bazı özel müzeler ve sergilere giriş yapabilmeniz için ek bilet almanız gerekmektedir. Bu bilgileri muze.gov.tr adresinden alabilirsiniz.

Museum Pass Türkiye Kartınız Var Mı?

Bu kart sayesinde Türkiye Cumhuriyetine bağlı olan bütün müzelere indirimli veya ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Museum Pass Türkiye 15 günlük kartlar şuan 550 lira olup yine yıllık ve belirli sürelerde geçerli olan Museum Pass Türkiye kartı elde edebilirsiniz. Bu kart sayesinde istediğiniz müzelere istediğiniz kadar gidebileceksiniz.

Museum Pass İstanbul

Eğer en çok sevdiğim yer İstanbul, gezmeye doyamam diyorsanız, Museum Pass İstanbul tam size göre bir müze kartı olacaktır. Bu kart sayesinde İstanbul’da bulunan bütün kapalı ve açıkhava müzelerini gezebileceksiniz.

Müze Kartı İle Hayatınız Renklensin

Müze kartları hem Türkiye’de bulunan turistleri, hem yurtdışından gelen misafirlerimizi, hem de ülkemizin öğrencilerini ve kültür, tarih ve sanatı sevenler için çok büyük bir avantajdır. Yukarıda bahsedilen kartlar dışında, aynı zamanda Türkiye’nin en çok turistlerini ağırlayan yeri olan Cappadocia’ya rahat girebilmek için Museum Pass Cappadocia’ya sahip olabilirsiniz.

Akdeniz bölgesini seviyorsanız, Museum Pass Akdeniz ile Akdeniz’de bulunan bütün müzelere rahatlıkla giriş yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Museum Pass Ege ile de aynı şekilde Ege’de bulunan müzelere giriş yapabilirsiniz.

Müze kartları hem rahat gezebilmenizi, hem de sevdikleriniz ile beraber ülkemizin açık ve saklı bütün tarihi ve kültürel güzelliklerini görmenizi sağlayacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03