Flexipass Nedir? Balkan Flexipass Nasıl Kullanılır?

Flexipass nedir? Istanbul Sofya arası trenle kaç saat? Interrail bileti nasıl alınır? Istanbul Paris arası trenle kaç saat? Istanbul Bükreş arası trenle kaç saat? InterRail bileti kimler alabilir? InterRail yapmak için ne kadar para lazım? InterRail Bir Ülke Pass nedir? Sofya trenle kaç saat? Sofya Ekspresi ne kadar? Sofya için vize gerekli mi? Interrail nedir nasil olur? Interrail ne kadar tutar 2020? Interrail bileti nasıl kullanılır?

Seyahat 07.11.2020, 11:13
Flexipass Nedir? Balkan Flexipass Nasıl Kullanılır?

Flexipass tanımını yapmak gerekirse; balkan ülkelerinde geçerli olan ve seyahat amaçlı kullanılan, demiryolu seyahat kartının ismidir. Sizlere balkan ülkelerinde demiryollarında oldukça ekonomik bir şekilde seyahat etme fırsatı sunmaktadır.

Balkan Flexipass ile üyelik oluşturan kişiler ise, demiryolları operatörü içerisinde iki ay süre ile olmak üzere, seçim yaptığınız sürede sınır olmadan seyahet edebiliyorsunuz.

Flexipass Nasıl Kullanılmaktadır?

Flexipass kartına sahip olmak ve kullanmak için, gerekli yerlere müracaat etmeniz ve kartı almanız gerekiyor. Müracaat ederken ise, formdaki bazı bilgilerinizi yazmanız gereklidir.

Bu bilgiler ise şunlardır;

  1. İsim ve soy isminiz
  2. Pasaport numaranız
  3. Kartın istenilen gün sayısı
  4. Doğum tarihiniz

Gibi bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra, bilet satış ofisinden kartı almak için müracaat yapabilirsiniz ve kullanabilirsiniz.

Flexipass Kartı İle Nereler Geziliyor?

Flexipass kartını aldıktan sonra, iki ay süreyle sınırsız olmak üzere tren seyahati yaşayacaksınız.

Balkan Flexipass kartı ayrıcalığı ile gideceğiniz yerler şuralardır;

  1. Sırbistan
  2. Makedonya
  3. Karadağ
  4. Bosna Hersek
  5. Yunanistan
  6. Bulgaristan

Gibi Türkiye içerisinde bulunan demiryollarını kullanma şansına sahipsiniz. Flexipass kartının ücretlerini ise, bilet satış ofislerinden öğrenebileceğiniz gibi, TCDD Taşımacılık telefon numaralarını arayarakta, öğrenebilirsiniz.

Balkan Flexipass'ın Geçerli Olduğu Operatörler Nerelerdir?

Balkan Flexipass kartının geçerli olduğu operatörler şuralardır;

  1. Sırbistan Demiryolları
  2. TCDD
  3. Regio Trans
  4. Yunanistan Demiryolları
  5. Bulgaristan Demiryolları
  6. Bosna Hersek Demiryolları
  7. Makedonya Demiryolları
  8. Karadağ Demiryolları

Gibi yerlerde kullanabileceğiniz gibi, ATTICA Group olan (Yunanistan ile İtalya feribot operatörü) yerde kullanabilirsiniz.

Balkan Flexipass İle Seyahat Ayrıcalığı Yaşamak

Balkan Flexipass ile seyahat etmeniz durumunda, bir takım önerileri dikkate almanız gerekmektedir. Bu şekilde seyahat ayrılacağını daha iyi şekilde yaşayacaksınız. Buna bir örnek vermek gerekirse; kartın üzerinde bulunan kullanım bilgileri bölümünü, trende bindiğiniz zaman doldurmanız sizin faydanıza olacaktır.

Bu durum bilet kontrolü yapılırken, sizlerin ceza ödemek zorunda kalmamanızı sağlayacaktır. Balkan Flexipass kartı sizlere, pulman koltuklarında seyahat ayrıcalığı sunuyor. Eğer tercihiniz yataklı veya kuşetli olacaksa, ek ücrete tabi tutulursunuz.

Uluslararası yoğun tren seyahatlerinizde kullandığınız Balkan Flexipass kartınızın garanti altında olmasını isterseniz, önceden rezervasyon yaptırmanız daha iyi olacaktır. Bu şekilde yaptığınız takdirde, her hangi bir gecikme ile karşılaşmamış olacaksınız.

Balkan Flexipass Kartını Nereden Alabilirsiniz?

Balkan Flexipass kartını almak için, TCDD Taşımacılığa ait telefonu arayarak, size en yakın gişelerin ve ofislerin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Sizden istenen gerekli bilgileri doldurduktan sonra, kartınızı hemen alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03