Ankara'da Kışın Nereye Gidilir?

Kış ayı kar, soğuk ve romantizm demektir. Peki kışın Ankara'da nerelere gidilir?

Seyahat 20.09.2020, 13:53
Ankara'da Kışın Nereye Gidilir?

Kışın tüm Ankara’ya giden ve uzaklaşmak isteyenler için oldukça güzel mekanlar bulunmakta. Ankara kışın karlar altında müthiş görünen yerlere sahip olan zengin bir il. Kış aylarının güzelliklerini yansıtan cömert bir yer olan Ankara’da kışın gidilebilecek birçok yer mevcuttur. İşte o yerler ve yapılabilecekler.

Ankara’da Kış Gezi Planlaması

Ankara Türkiye’nin özel alanlarından biridir. Meclisin bulunduğu ve Anıtkabir gibi büyük bir yapıyı içeren yakın tarihe tanıklık eden Ankara gezilecek alanların tanıtımını pek yapamayan bir şehirdir. Ankara birçok yere sahip olsa da insanların tercihleri biraz daha farklı olabilmektedir. İşte Ankara’da kış aylarında gezilebilecek yerler.

Soğuksu Milli Parkı

Ankara’da en güzel gezi yerlerinden biri olan Soğuksu Milli Parkı 1959’dan beri koruma altında alınmıştır. İçinde turistik oteller bulunurken kafeler ve yemek mekanları da kışın aktif durumdadır. Kışın karlar altında da beyaz bir şölen sunan Milli Park ailecek gezilerde karın tadını çıkarmak için muhteşem mekanlardan biridir.

Keçiören Teleferik

Kış aylarında tüm Ankara’yı ayakları altına alan ve Ankara’yı beyazlar içinde görmek isteyenler için teleferik gezisi muhteşem olabilir. Keçiören Teleferik hattı 8 kişilik teleferiklerle arkadaşlarla binmek ve zaman geçirmek için güzel bir seçim olabilir. 1653 metre yüksekteki Türkiye’de kullanılan en uzun teleferik hatlarından biridir. 20 dakikalık yolculuk Ankara manzarası yaşamak isteyenler için iyi bir seçenektir.

Tunalı Hilmi Caddesi

Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi içinde birçok alışveriş yeri ve kafenin bulunduğu yerdir. Kuğulu Park da kar yağdığında harika bir görüntü oluşturmakta ve beyazlar içinde kuğuların salınışını görmek eğlenceli anlar yaşanmasına sebep olmaktadır. Özellikle kışın yağan karın altında bu parka uğramak eşsiz anlar geçirmenizi sağlayacaktır.

Hamamönü

Ankara’nın eski evleri ve kültürünü yansıtan Hamamönü mimarisiyle karlar altındaki görüntüsü gezenleri oldukça mutlu edecek yerlerdendir.

Estergon Kalesi

2005’te hizmete açılan bu kale seyir terasına sahiptir ve kışın muhteşem bir kar manzarası bulunmaktadır. Kale içinde Kültür merkezi, restoran ve Taç Kapı bulunmaktadır. Ören Köşk kısmında da restoran bulunurken mutfak harikalar yaratmaktadır.

Göksu Parkı

Yapay gölet çevresine kurulu bu park harika bir yapıdadır. Kar yağarken de muhteşem bir manzarası bulunmaktadır.

Mogan Gölü

Ankara’da bulunan piknik ve eğlence parkı olan Mogan Gölü kara doymak isteyenler için muhteşem bir gezi olabilir. Göl kısmındaki restoran ve seyir terası sayesinde muhteşem bir manzara izlenebilir ve kalın kar örtüsüne tanıklık edilebilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04