Yeni Sağılan İnek Sütü Dolapta Ne Kadar Bekler?

Çiğ inek sütü dolapta kaç gün saklanır? İnek sütü oda sıcaklığında ne kadar bekler?

Sağlık 02.10.2020, 13:09
Yeni Sağılan İnek Sütü Dolapta Ne Kadar Bekler?

Süt günlük hayatta yemek ve tatlılar da oldukça sık bir şekilde kullanılır. Sütü bozulmadan doğru bir şekilde kullanmak önemlidir. Eğer bozuk süt tadı gelirse bu durum sağlık açısından sorun yaratabilir. Bu nedenle sütü bozulmadan kullanmak önemlidir.

Çiğ süt genellikle 4-6 saat dolapta dayanabilir. Ancak hava almayan bir kapta bir haftaya saklamanız mümkün. Genellikle yeni sağılan sütler birçok kişi açısından tercih edilir. Genellikle paket sütlere göre daha sağlıklıdır. Yeni sağılan sütü birçok noktada kullanabilirsiniz. Önemli olan sütü bozmadan ve doğru bir şekilde kullanmak olacaktır. Bu nedenle sütü aldığınız zaman nasıl saklamanız gerektiği hakkında da bilgi almak daha doğru olacaktır

İnek Sütünü Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

İnek sütünün bozulup bozulmadığını anlamak için buzdolabında sakladığınız zaman kokusuna ve tadına bakmak olacaktır. Eğer kokusu ağır ise muhtemelen süt bozulmuştur. Aynı zaman da tadına baktığınız da herhangi bir ekşilik veya acılık varsa da sütün bozulduğunu gösterir. Kıvamında herhangi bir değişiklik varsa ve süt de topaklanma olduysa sütünüz bozulmuştur.

Eğer tadında veya görünüşünde herhangi bir değişiklik görmüyorsanız da sütü kaynatarak bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz. Bu nedenle bozulan bir süt varsa onu kullanmamak sağlık açısından daha iyi olacaktır. Sütün kullanımını yaparken doğru bir şekilde kullanmak önemlidir.

Genellikle yeni sağılan sütler daha sağlıklı olduğu için kullanım açısından da tercih edilmektedir. Ancak sütü aldığınız zaman direk olarak dolaba koymak daha doğru olacaktır. Aksi durumda süt bozulur ve almış olduğunuz süt de boşa gitmiş olacaktır. Bu nedenle bu gibi durumlarla karşılaşmamak için sütü doğru bir şekilde muhafaza etmek gerekir. Böylelikle almış olduğunuz sütü istediğiniz gibi kullanmış olursunuz.

Çiğ Süt Nasıl Saklanır?

Çiğ süt sağıldığı zaman çok fazla bekletilmeden dolaba konulması gerekir. Dolaba koyulan sütler hemen bozulmaz ve uzun süre de dayanmış olur. Eğer yeni sağılan inek sütünü dışarda bekletirseniz süt bir süre sonra kesilir ve bozulur. Sütü dışarda saklamak bu anlamda oldukça zararlıdır. Bu nedenle süt sağıldığı zaman direkt olarak buzdolabına koymak ömrünü de uzatmış olacaktır.

Çiğ Süt Nasıl Kullanılır?

Çiğ süt genellikle hem yemekler de hem de tatlılar da oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Çiğ sütü nasıl değerlendirmek istediğinize kendiniz karar verebilirsiniz. Genellikle süt ürünleri tatlılar da daha aktif bir şekilde kullanılır. Hafif tatlı yapmak istediğiniz zaman çiğ sütü kolay bir şekilde kullanmanız mümkün.

Çiğ sütü doğru bir şekilde kullandığınız zaman faydasını da görmüş olursunuz. Ancak burada önemli olan çiğ sütü bozmadan kullanmak olacaktır. Çünkü bozulan çiğ süt sağlık açısından size zarar verecektir. Bu nedenle sağlık açısından bozulmadan sütü kullanmak daha doğru olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03