Yanmış Saçlar Bakım Nasıl Yapılır?

Oryalden yanan saçlara bakım nasıl yapılır? Açıcıyla yanan saç nasıl düzelir? Lastik gibi saç nasıl düzelir? Dipten yanan saça bakım nasıl yapılır? Yanmış saç nasıl olur? Aşırı yıpranmış saçlar için maske nasıl yapılır?

Sağlık 08.10.2020, 11:55
Yanmış Saçlar Bakım Nasıl Yapılır?

Saçlar tıpkı kıyafetlerimiz gibi bizleri yansıtan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Saç tarama şekliniz, saçlarınızın durumu, kesimi, sağlığı aslında sizin karakterinizi yansıtır. Ne kadar bakımlı ise saçlarınız o kadar iyi ve olumlu bir izlenim bırakabilirsiniz karşınızdaki kişide.

Ama tabii ki bazen saç konusunda şansızlıklarda yaşanabilir. Boya yaparken ya da ısılı bir işlem uygularken saçlar yanabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapılmalı? Yanmış saçlara bakım nasıl yapılır? İşte saçlarınızı kurtarmanızın sırları.

Saçınızı yıpratacak işlemlerden uzak durun!

Yanmış saçlarınıza tekrar tekrar benzer uygulamalardan mutlaka uzak durmalısınız. Saçınızın daha da fazla zarar görmesini istemiyorsanız artık saçlarınızı bakıma almanın vakti geldi. Boya ya da ısı gerektirecek uygulamalardan en az 3 ay boyunca kaçınmalısınız.

Saç uçlarınızdaki yanık ve kırık saçlardan kurtulun !

Yanmış saçlara bakım nasıl yapılır? sorusunun ilk adımı aslında saç uçlarınızdan azıcık kestirmek ve saça canlılık katmaktır. Bildiğiniz saç uçlarından alınan azıcık saçla saçlarımız daha kolay uzayabiliyor ve daha bakımlı görünebiliyor.

Saçlarınız yandığında da bu yöntemi ilk adım olarak mutlaka uygulamalısınız ve uçtaki çatal görünümünden kurtulmalısınız. Eğer uzun bir saçınız varsa ve saç yanıklarınız yoğunsa belki de artık farklı bir kesime geçmenin zamanı gelmiştir. Küt ve kısa bir model kesimi yaptırarak hem tarzınızı yenileyebilir hem saçlarınızı kurtarabilir hem de yeni bir deneyim yaşama fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kuaförünüze danışın ve yardım alın!

Saç kesimi yatırdığınızda kuaförünüze bu konuda danışabilir ve yardım alabilirsiniz. Uzman kişilerin yardımları her zaman daha etkili olacaktır.

Kuaförünüz size ve saçınıza en uygun ve sağlıklı uygulamayı yaparak saçınızı kurtaracaktır. Kuaförlerde bulunan özel maskeler ve kremler sayesinde işiniz daha da kolaylaşabilir.

Yanmış saçlara evde bakım yapın!

Peki kendi evinizde ve kendi şartlarınızda yanmış saçlara bakım nasıl yapılır? Bu aşamada evinizdeki doğal malzemelerden yararlanabilirsiniz. Özellikle Hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, badem yağı gibi doğal yağlardan yardım alarak saçlarınızı kurtarabilirsiniz. İşte size mucizevi bir karışım tarifi.

Bu tarif için gerekli malzemeler bir adet yumurta ve Hindistan cevizi yağı. Bu iki malzemeyi karıştırarak saçlarınıza uygulayın ve saçınızı sıcak bir havlu ile sararak yarım saat bekletin. Ardından karşımı saçlarınızdan arındırın. Yıkamanın ardından saçlarınızın daha da yumuşadığını ve daha sağlıklı göründüğünü deneyimleyeceksiniz.

Daha iyi ve etkili sonuçlar için bu uygulamayı hafta da 2 defa yapmanız gerekmektedir.

Ekstra bir bakım kürü tarifi daha!

Badem yağı ve muz mucizesini denediniz mi? Yanmış saçların en iyi arkadaşı yağlardır demiştik. Bu kürümüzde de bir adet muzu ezerek ve 5-6 kaşık badem yağını karıştırarak işe başlıyoruz.

Ardından saçınızı uygulayıp yarım saat beklettikten sonra saçınızdan arındırın. Saçlarınızın yumuşaklığına inanamayacaksınız. Yıkama işlemini ılık su ile yapmalısınız.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03