Saçlarım Çok Kırılıyor Ne Yapabilirim?

Erkeklerde saç kırılması neden olur? Kırılan ve dökülen saçlar için bakım nasıl yapılır? Saç kırılmasını önlemek için ne yapılmalı erkekler için? Saç kırılması ve dökülmesi arasındaki fark nedir? Kırık saç uçları için maske nasıl yapılır? Saç kırılmasına ne iyi gelir? Saç kırılmasını önlemek için bitkisel çözüm var mı? Saç kırılması hangi vitamin eksikliğinden olur?

Sağlık 09.11.2020, 12:01
Saçlarım Çok Kırılıyor Ne Yapabilirim?

Saçlarımız günlük bakımlarımızda en önem verdiğimiz yerlerden bir tanesidir. Saç bakım ürünleri oldukça farklı olabilmektedir. Saç kırılmaları birçok insanın yaşadığı ve hoş olmayan bir görüntü oluşturan bir sorundur.

Bu nedenle saç kırılmaları oluştuğunda önlem alınmadığında hem saçlar olumsuz etkilenir hem de güzelliğimiz gölgelenebilir.

Saç Kırılması

Saç kırılması özellikle düz saç tipine hakim olan kişilerde daha çok meydana gelir. Saç uçlarında kırık kırık bir görüntü oluşması saç kırılmasıdır. Önlem alınmadığında saçta sürekli kırılmalar yaşanır ve görüntü hoş olmaz.

Saçlarınızın hoş görünümüze sahip olması için kırık olmayan saç uçları olmalıdır. Bunun için de düzenli kuaför ziyareti şarttır. Saçlarınızı her ay ya da iki ayda bir en az bir parmak kestirirseniz uçlarındaki kırıkları da önlemiş olursunuz.

Saç Kırılmaları Neden Olur?

Saç kırılmaları birçok sebepten olabilir. Uygun olmayan şampuan kullanımı, düzenli kesim yapılmaması, sürekli saç taranması gibi durumlarda saçlar kırılabilir. Saç kırılmaları mevsimsel sebeplerden dolayı olabileceği gibi yanlış bakım ürünlerinin kullanılması sonucu da yaşanabilmektedir.

Kişinin kendini tanıması çok önemlidir. Siz saç yapınızı bilirseniz ve buna uygun bir saç bakım ürünü kullanırsanız bu durumda saçlarınız zarar görmeyecektir. Düzenli saç bakım ürünü kullanımı saç kırılmalarını engelleyecektir.

Saçlarınızı Sürekli Taramaktan Kaçının

Özellikle düz saçı olan kişiler sürekli saç taraması yaptıklarında uçları hasar görebilmektedir. Bu yüzden saç taraması her gün yerine birkaç günde bir yapılmalıdır ve saç tararken sert fırçalar kullanmak yerine düz taraklar tercih edilmelidir. Sert fırçalar saça zarar verdiği için kırılmalar yaşanabilmektedir.

Ayrıca saç taraması yapacaksanız mutlaka banyodan sonra saçınıza krem uyguladıktan sonra taramalısınız. Bu durumda yumuşak olan saçlarınız daha kolay taranacak ve kırılmayacaktır.

Uygun Şampuan Kullanımı

Saç tipinize uygun şampuan kullanmak da saçlarınızı kırılmaktan korur. Örneğin kuru bir saç tipine sahipseniz bu durumda yağlı saç tipine uygun bir şampuan kullanıyorsanız böyle durumlarda saçlarınız daha çok kurur ve uçlarında kırılmalar yaşanır.

Bu nedenle saç tipinize iyi bir şekilde tanıyarak uygun şampuan seçmeniz önem taşımaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08