Saçlar Neden Dökülür?

Kadınlarda saç dökülmesi neden olur? Erkeklerde saç dökülmesi neden olur? Genç yaşta saç neden dökülür? Durmayan saç dökülmesi sebepleri nedir? Kadınlarda saç dökülmesi nasıl önlenir?

Sağlık 08.10.2020, 09:36
Saçlar Neden Dökülür?

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

  1. GENETİK FAKTÖRLER; aile de görülmüş ve yaşanmış olan kellikler bireyler de kalıtım ve genlerle aktarılmış olduğu için bireylerde de olması söz konusu olabilmektedir.
  2. VİTAMİN VE DEMİR EKSİKLİĞİ; yine saç dökülmesinin temelinde vücudun dirençsiz ve cansız kalması ile birlikte saç köklerinin de dirençsiz kalması sonucunda saç dökülmesi meydana gelebilmekte olup gerekli vitamin ve demir takviyeleri ile bu durumun önüne geçilebilir.
  3. HASTALIK; yaşanılan bazı zor hastalıklar da saç dökülmesi olayı meydana gelmektedir.
  4. HAMİLELİK; hamilelikte saç dökülmesi yaşanabilir.
  5. STRES VE KAYGI; ruh halinin olumsuz şartlar altında olması kişiyi etkileyebildiği gibi saçlarını da etkilemekte olup saçlara hasar verebiliyor.
  6. İLAÇLAR; bazı tedavi yöntemleri ve ilaçlar yine saç dökülmesi sorunu yaratabiliyor.
  7. AŞIRI DERECE DE ISIYA MARUZ KALINMASI; saçların sürekli olarak düzleştirici, maşa ve fön gibi işlemlere maruz kalması saçları yıpratarak dökülmelere yol açmakta olabiliyor.
  8. YANLIŞ ŞAMPUAN KULLANIMI; içerdiği katkı maddelerinden dolayı bazı şampuanlar saçta dökme yapabiliyor.
  9. EGZAMAN VE YA DA KEPEK OLUŞUMU; saç derisinde oluşan egzama ya da kepek saça ve saç derisine zarar vererek saçların yıpranıp dökülmesine neden oluyor.

DOĞAL YAĞLAR İLE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK

Saçlarımız özellikle kış mevsiminde ortaya çıkan havanın değişmesi le başlayan ve bunun yanı sıra havanın vermiş olduğu olumsuz zararlara karşı saçlarınıza mutlaka düzenli bir şekil de olmak kaidesi ile birlikte saç maskesi yapmanız gerekiyor. Bur durum saç sağlığınız ve saçınızın oldukça düzenli bir şekil de uzaması için son derece önemle olmakla beraber oldukça gerekli de bir işlemdir.

Saçlar da yaz aylarında ise güneşin olumsuz etkileri ve yahut da deniz ve havuzun klorlu suya vermiş olduğu zarar ve bununla birlikte de saçların nemini kaybetmesine sebep olması, saçın cansız ve yıpranmış hal de adeta bakımsız bir görünüm kazanmasına neden oluyor.

Saçları birçok etkene ve güneşin zararlı ışınlarına karşı korumamız gerekmekte olup bunun yanı sıra da denize ve yahut da havuza girmeden önce mutlaka kesin olarak zeytinyağı veya da doğal yağlarla saçlara bakım yapılmalı ve böylelikle de saçların yıpranması önlenmek gerekmekte olmaktadır.

  • Zeytinyağı
  • Badem yağı,
  • Çam yağı,
  • Lavanta yağı,
  • Hindistan cevizi yağı,
  • Çörekotu yağı

Saça iyi gelen doğal yağlar arasında bulunur ve saçın hem uzamasında hem de saçların nemlenmesine ve de daha canlı parıldayan bir saç görüntüsüne dönüşmesini sağlamaktadır. Ve saç dökülmesine oldukça iyi gelmektedir.

SAÇLARINIZI TARARKEN SAÇ TELLERİNİZİ KIRMAMAYA ÇALIŞIN!

Saçlarını mümkün olduğu sürece kuru iken taramamaya hafif nemli ve yahut da yaş iken taramaya özen gösterin. Ve saçlarınızı narince tarayarak saç tellerinizi kırıp dökülmesini engellemeye çalışın.

SAÇLARI SIK SIK YIKAMAK DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUR!

• Saçlarını sürekli yıkanan kişiler saçların doğal nemini kaybetmiş olmasını sağlar. Ve saç kuruyarak saç derisinde bozulmalar yaşanılıp saç dökülmesine neden lunur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36