Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Kanıtlanmış saç uzatma yöntemleri nelerdir? 1 haftada saç uzatma yöntemleri nelerdir? Hızlı saç uzatma erkekler için ne kadar sürer? Dünya'nın en hızlı saç uzatan formülü nedir? Sağlıklı saç uzatmak için neler yapılmalıdır?

Sağlık 08.10.2020, 12:13
Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Saç uzatmak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken iki önemli husus olduğunu sakın unutmayın; bunlardan ilki sabır diğeri ise kararlılık. Eğer ki saç uzatmak istiyorsanız, bunun uzun ve sabır gerektiren bir iş olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

Sabır ile birlikte çaba da harcamanız gerekiyor elbette. Özenli ve düzenli bir şekilde saç bakım programı hazırlamak ve buna uymak saç uzatmanın en önemli koşulu.

Peki, saç uzatma yöntemleri nelerdir? Saç uzatma yöntemleri var mıdır?

HİNT YAĞI VE SAÇ UZATMA

Hint yağının saç uzatma ve saç bakım konusundaki etkisini mutlaka herkes duymuştur. Saçları hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatmak, saça belli bir yumuşaklık kazandırmak için en etkili ve faydalı yöntemlerden bir tanesi, Hint yağından destek alınarak yapılan saç bakımlarıdır.

KERATİNİN GÜCÜ VE ÖNEMİ

Saç yapısında doğal bir şekilde bulunmakta, saçın ana maddesi olarak karşımıza çıkan keratin azaldığı takdirde, saç anında zarar görmeye ve yıpranmaya başlar. Saç telleri yeteri kadar keratin barındırmadığı takdirde, saçlar eski güçlerini kaybetmeye başlarlar.

Bu zararın önüne geçebilmek içi de bitkisel keratinlerden faydalanmak çok doğru bir seçim olacaktır. Bitkisel keratin, saça kaybetmiş olduğu keratini yeniden sağlar, sağlıkla uzamasına yardımcı olur ve kırıkları onarır.

VİTAMİN DESTEĞİ

Saçlarınız eğer güçlü bir şekilde uzarsa, o zaman kırık uçlardan da onları kestirmek zorunda kalmaktan da kurtulmuş olursunuz. Saçların canlılığını koruması, daha hızlı uzamaları konusunda da oldukça önemlidir.

Bunun için saç vitaminleri kullanabilirsiniz. Saç vitaminleri kullandığınız takdirde, kırık ve yıpranmış saçların da önüne geçersiniz. Saçları olası pek çok zarara karşı da koruma altına almış olursunuz.

SAÇ KREMİNİN KULLANILMASI

  1. Saç uzatma yöntemleri arasında yer alan en önemli detaylardan bir tanesi de elbette saç bakım kreminin kullanımı;
  2. Saç bakım kremleri, saç uzatma süreciniz boyunca mutlaka sizinle olmalı.
  3. Her banyoda saçınızı şampuan ile yıkadıktan sonra saç kremi uygulaması yapın.
  4. Saç kremini bilhassa saç uçlarına uygulamaya da dikkat edin.

SAÇ TARAMA SIRASINDA NAZİK OLUNMALI

Saç tararken pek çok insan saça ne kadar zarar verdiğinin, saçı ne kadar yıprattığının ne yazık ki farkında değil. Saçlarınızı tararken, fazlasıyla kırılgan bir şeye dokunuyormuş gibi nazik davranmanız gerekmektedir.

Özellikle banyonun ardından birbirine dolaşmış olan saçların taranmasından önce mutlaka bakım spreyi gibi ürünler kullanılarak saçın yumuşatılması gerekmektedir.

YAĞ TERAPİSİ

  • Saçların uzama aşamasında zarar görmesini engellemek ve yoğun bir şekilde beslenmesini sağlayabilmek için yağ terapisini uygulamayı da ihmal etmemenizi öneririz;
  • Saç bakım yağını mutlaka banyoya girmeden önce kuru saçlarınıza uygulamalısınız,
  • Ardından saçlarınızı toplayarak 1 ila 2 saat boyunca bekleyin,
  • Daha sonrasında ise her zaman olduğu gibi şampuanınızı ve saç kreminizi kullanın.
  • Eğer bu terapiyi çiçek özleri içermekte olan bir bakım yağı ile yapıyorsanız, daha hızlı ve etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04