Saç Ekimi Sonrası Şişlik Normal Midir?

Saç ekim işlemleri artık sıklıkla yapılmaktadır. Genellikle estetik kaygılardan dolayı yaptırılan bu işlemde en sık merak edilen soru işlem sonrası nelerle karşılaşılacağıdır. Saç ekim sonrası kişiler en çok şişlikler meydana geldiğini söylüyor ve tedirgin oluyor.

Sağlık 16.12.2020, 12:01 17.12.2020, 15:19 İrem Durak
Saç Ekimi Sonrası Şişlik Normal Midir?

Saç Ekimi Sonrası Şişlik Normal Midir?

Saç ekim işlemleri artık sıklıkla yapılmaktadır. Genellikle estetik kaygılardan dolayı yaptırılan bu işlemde en sık merak edilen soru işlem sonrası nelerle karşılaşılacağıdır. Saç ekim sonrası kişiler en çok şişlikler meydana geldiğini söylüyor ve tedirgin oluyor.

Oysaki korkulacak hiç bir şey yok. Saç ekim sonrası kişinin baş kısmında, yüzünde, gözde ve alında şişlikler görülmesi normaldir. Bu işlemden kaynaklıdır. Saç ekimi sonrası karşılanması beklenen bir durumdur. Kişide şişliklerin derecesi çok fazla olmamalıdır. Şişlikler operasyondan sonra hemen görülmeye başlar ve bir haftaya kadar sürebilir. Fakat uzun süreli geçmeyen şişliklerde ilgili hekime danışmakta fayda vardır.

Saç Ekimi Sonrası Şişliğin Nedenleri

Saç ekiminin de teknikleri mevcuttur. Yanlış ve zorlu saç ekimlerinde şişlikler meydana gelmektedir. Fue yöntemi mikrokanallar açılarak yapılan bir tekniktir. Zorlu bir teknik olduğu için şişliğe nede olabilir. Kanal yöntemleri yüzlerde de şişliğe neden olabilmektedir. Fakat şişlik oluşumun en önemli nedeni kişinin doktorun tavsiyelerine uymamasından kaynaklanır.

Saç Ekim Sonrası Oluşan Şişliklerin İyileşme Süreci

Saç sonrası şişlikler ekimi içiniyileşme süreci kişiye bağlıdır. İşlem sonrası iyileşmenin hızlı olması için doktorun verdiği basit tavsiyelere uymak gerekir. Genel olarak işlem sonrası oluşan şişlik 7 gün gibi kısa bir zamanda iyileşme gösterir. Operasyonda kullanılan tekniklerden kaynaklı oluşan sıvılar vücuda geri döner. Buda idrar yolu ile dışarı atılımı kolaylaştırır.

Şişliğin dereceleri iyi bilinmelidir. Sadece alında yer alan ödem şeklindeki şişlikler genellikle birinci evredir. Bunlar diğer evrelere oranla daha hızlı iyileşme gösterir. Gözlerde meydana gelen şişlikler görülebilir. Bu evre biraz ağır seyreder.

Göz kapaklarında morarmaların olması son evre olarak sınıflandırılabilir. Bu evrede şişlik ve morlukların geçmesi daha uzun zaman alır. 10 gün kadar sürebilen bir durumdur. Uzun süreli geçemeyen ve kişiyi zora sokan şişliklere dikkat etmek ve ayırt etmek gerekir.

Saç Ekim Sonrası Şişlikleri Azaltmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Normal olan şişlikleri daha hızlı yok etmek için bazı yapılması gerekenler mevcuttur.

Şişlikleri azaltmak için yapılması gerekenler:

  • Ödem azaltıcı gıdalar tüketilmelidir.
  • Uyku pozisyonu iyi seçilmelidir. Baş ortalama 45 derece bir pozisyonda yüksekte tutulmalıdır.
  • Yüzün üstüne yatmaktan ve yüzünüze darbe almaktan kaçının.
  • Aşırı tuzlu ve asitli gıdaların tüketiminden kaçınmak gerekir.
  • Belirli bir uyku düzeni oluşturun ve bozmamaya özen gösterin.
  • Bol bol sıvı tüketmek ödemin azalmasına yardımcı olacaktır. Bol su tüketin.
  • Kafa bölgesine bandaj veya buz takviyesi uygulanabilir.
  • Şişlikler daha ağır bir evredeyse steroid tedavisi uygulanabilir.

Bu gibi hususlara dikkat edildiği taktirde şişlikler kısa süreli olabilmektedir. Normal bir komplikasyon olarak karşılaşılan şişlik beklenilen bir durumdur. Saç ekim sonrası beklenmeyen komplikasyon ise nekrozdur. Şişlikler ense kısmında da görülebilmektedir. Buz uygulaması yapılabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01