Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi…

Aslen Kayserili olan Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer, liseyi birinci olarak bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni okudu ve mezun oldu.

Sağlık 17.05.2021, 15:15 İrem Durak
Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi…

Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi…

Aslen Kayserili olan Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer, liseyi birinci olarak bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni okudu ve mezun oldu. Askerlik görevini de dâhiliye uzmanı şeklinde ifa eden Mehmet Murat Tuncer, Kanada’da önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Peki Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi…

Aslen Kayserili olan Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer, liseyi birinci olarak bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni okudu ve mezun oldu. Askerlik görevini de dâhiliye uzmanı şeklinde ifa eden Mehmet Murat Tuncer, Kanada’da önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başasistan olarak görevini yerine getiren Mehmet Murat Tuncer, 1997 yılında profesör olmayı başardı. Mehmet Murat Tuncer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde YÖK üyeliği de gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir?

1956 yılında Kayseri'de doğan Mehmet Murat Tuncer, 1974 yılında Kayseri Lisesi'ni büyük bir başarıyla birincilikle bitirdi ve sonrasında 1974’te girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'den 1981 yılında dereceyle mezun oldu. 1986-1987 seneleri arasında Sivas Askerî Hastanesi'nde dâhiliye uzmanı olarak askerlik görevini yerine getiren Mehmet Murat Tuncer, 1988-1989 yılları arasında Kanada Toronto'da Wellesley Hospital Gastroenteroloji Kliniği'nde Diagnostik ve Terapötik Endoskopi ve Endoskopik Onkoloji konularında "Observer" olarak yer aldı.

1989 senesinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı'nda başasistan olarak görevine başlamış olan Mehmet Murat Tuncer, 1991 senesinde Gastroenteroloji Yan Dal uzmanlığını tamamladı.

Aynı yıl Üniversite Doçenti unvanını da alan Mehmet Murat Tuncer, 1997 senesinde profesörlüğe yükseldi.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Murat Tuncer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyeliğini gerçekleştirdi. Yunus Söylet'in istifası ile boşalmış olan YÖK üyeliğine Eylül 2012'de başlayan Mehmet Murat Tuncer, YÖK Genel Kurulu üyeliğini de yerine getirdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12