Patoloji Sonucu Öğrenme

Patoloji sonuçlarını öğrenmek isteyenler, nasıl öğreneceğini bilemeyenler. Sizler için sonuçları kolay bir şekilde öğrenme ile alakalı olan tüm bilgileri derledik.  

Sağlık 18.12.2020, 23:47 21.12.2020, 02:57 İrem Durak
Patoloji Sonucu Öğrenme

Patoloji Sonucu Öğrenme

Patoloji sonuçlarını öğrenmek isteyenler, nasıl öğreneceğini bilemeyenler. Sizler için sonuçları kolay bir şekilde öğrenme ile alakalı olan tüm bilgileri derledik.  Hastane sonucumu nasıl öğrenebilirim? T.C. kimlik numarası vererek tahlil sonuçları öğrenme, internet üzerinden tahlil sonucu öğrenme, devlet hastanesi tahlil sonucu, e- devlet, mhrs, sağlık ocağı tahlil sonucu öğrenme, e-nabız yoluyla patoloji sonucu öğrenme ile ilgili bilgiler haberimizde…

Patoloji Nedir?

Birçok hastanın tesadüfi olarak karşılaştığı patoloji bilimi ile ilgili birçok bilinmeyen bulunuyor. Mikroskop altında hücrelerin görünümüyle hastalıklara tanı koyan patoloji; kelime anlamı olarak hastalık bilimi anlamına gelir. Hastalıklardan ötürü organlardaki hücresel düzeylerde meydana gelen değişimleri incelemektedir. Mikroskop altında hücrelerin görünümleri ile hastalıklara tanı koymaktadır. Patolog aslında birçok insanın duymadığı ve tesadüfi olarak karşılaştığı hekimdir. Patologlar hastayla değil hastaların doktorları ile temas halindedirler ve doktorların doktoru olarak bilinirler.

Patoloji raporu da genel olarak hazır hale gelene kadar geçen sürelerde yoğun bir emek verilen ve uzun saatler ile günler boyu üzerinde çalışılan, farklı kaynaklardan faydalanılarak hastalara doğru yaklaşımın sağlanması için gereken bilgileri sentezleyerek ileten rapordur.

Patoloji Raporları Geç Mi Çıkıyor?

Patoloji raporları genellikle bir hafta içinde çıkar. Ancak hastalar sonucu merak edip patolojinin farkında olduklarından ötürü böyle bir algı bulunmaktadır. Bazı durumlarda ise literatür araştırması, ek tetkiklerin yapılması, konu ile ilgili olan tecrübeli farklı hekimlerden fikir alınması gibi sebeplerden ötürü gecikmeler olabilir. Ayrıca birtakım durumlarda da biyopsi örnekleri yurtdışına gönderilir ve konudaki uzman patologlardan fikir alınır. Uzun sürmesi aslında kesin ve doğru tanının konması içindir. Peki patoloji sonucu öğrenme için ne yapılmalıdır?

Patoloji Sonuçlarının Öğrenilmesi

Patoloji sonuçlarını internetten öğrenmek artık bundan böyle çok kolay olacak. Yaptırdığınız patoloji işleminin sonuçlarını öğrenmek için yapmak gereken işlem oldukça kolay. İşlemi yaptırmış olduğunuz hastaneden size verilen barkodu ya da sonuç alma kartını kullanarak e- Nabız sistemine giriş yapabilirsiniz. T.C. bilgileri ve giriş işlemlerini bitirdikten sonra barkod üzerinde bulunan kodu girerek dilediğiniz işleminizin sonuçlarınızı buradan alabilirsiniz. Sonuçlarınızı öğrendikten sonra gerekli hekimlere başvurmak gerekecektir. Peki

Yorumlar (9)
Ayşe 2 yıl önce
Patoloji sonucu e nabizda çıkmıyor nasil ogrenebilirim
Cevdet kırma 2 yıl önce
Patoloji sonucunu nasıl ve nereden görüyoruz bilen var mı
Ridvan karataç 3 yıl önce
Patosol sonucum
Sultan Aceroglu 3 yıl önce
Arzu 2 yıl önce
Sonuc ıcın barkod no vermedıler nasıl ogrencez
Cevdet kırma 2 yıl önce
Patoloji sonucu
Mahmut 2 yıl önce
PATOLOJİ SONUÇLARIM BUGUN ICIN CIKMASI GEREKİYORDU BANA DAHA MASJ GELMEDI
Faruk 1 yıl önce
Rica ederim acil sonuç gönderin
Abdurrahman 8 ay önce
Patoloji için parça aldılar 20 gün oldu halen bir cevap yok
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24