MHRS de e-nabız covid 19 aşısı sorgulaması nasıl yapılır

HRS üzerinden covid-19 virüs aşısı randevu almak için bütün ülke harekete geçti. Türkiye'nin gündemine Bakanlar ve Cumhurbaşkanı’nın aşıyı olması ile beraber aşıyı nasıl ve nereden olabilirsiniz ve covid 19 aşısı için nereye başvurulmalı.

Sağlık 14.01.2021, 23:17 Mehmet Kurt
MHRS de e-nabız covid 19 aşısı sorgulaması nasıl yapılır

    Korona virüs aşısında artık  aşılama süreci başladı. Herkes MHRS koronavirüs aşısı randevusu nasıl alabilir? Sorularına yanıt arıyor. İşte MHRS Koronavirüs aşısı için randevu ekranı 2021

   Küresel salgın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele sürecinde geliştirilmiş olan aşılardan Çinli İlaç firması Sinovac’ın ürettiği ve ülkemize ilk etapta getirilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki test süreçleri hızlı bir şekilde tamamlandı. Ülkenin genelinde ilk olarak sağlık çalışanlarında yapılması planlanan koronavirüs aşısı, dün akşam da  canlı yayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinde ilk dozlar vuruldu. Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ile ALO 182 üzerinden de verilmeye başlandı. Peki MHRS randevusunu nasıl alabilirsiniz?

MHRS NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

MHRS 2011/2013 seneleri arasında başlatılmış olan “Sağlıkta Dönüşüm” proje kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak ülkemiz de hayata geçirildi. MHRS ile, vatandaşlar muayene olmak için hastanelere gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar için MHRS uygulaması ile zaman harcamadan ve kolay, hızlı bir şekilde randevu alabilmek mümkün hale geldi.

MHRS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Coronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 184'ten randevu alındıktan sonra başvurulabilecek. MHRS sistemine E-Devlet veya turkiye.gov.tr adresinden girilmektedir.

mhrs.gov.tr üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamaları üzerinden de  giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

MHRS İLE NASIL RANDEVU ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

AŞI KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Koronavirüs (Kovid-19) aşı kayıtları, Sağlık Bakanlığı'nın geliştirmiş olduğu "aşıla" mobil uygulaması üzerinden de yapılabilecek. Aşı vurulmadan önce mutlaka "aşıla" mobil uygulaması ile aşı uygunluğu kontrol edileceği bildirildi, kare kodu okutup kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak. Bakanlık aşı takibi için 'aşıla" mobil uygulamasını açıkladı. İndirme işleminin yapılması gereken uygulama, Sağlık Bakanlığınca aşı takibini kolaylaştırmak için geliştirildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11