İşitme Cihazları Nasıl Çalışır?

İşitme cihazları, kulağınızın içine veya arkasına takılabilen, sesi daha yüksek ve daha net duymanıza yardımcı olan küçük cihazlardır.

Sağlık 18.02.2021, 14:57 Mehmet Kurt
İşitme Cihazları Nasıl Çalışır?

Pille çalışırlar ve çevrenizdeki sesleri toplayan bir mikrofonları vardır. İşitme kaybı yaşayan bireylerin en merak ettiği konulardan biri de en iyi işitme cihazı seçimi nasıl olmalıdır, sorusudur. Bu yazıda işitme cihazı çalışma prensiplerini ve işitme cihazı seçerken dikkat etmeniz gerekenleri bulabilirsiniz.

İşitme Cihazı Çalışma Prensibi

İşitme cihazları etraftan topladıkları sesleri elektronik olarak işler ve güçlendirir. Bu sesler bir alıcıya aktarılır ve duyabileceğiniz seslere geri dönüştürülür. İşitme cihazı teknolojisi son yıllarda önemli ölçüde gelişti. Bu gelişim de işitme kaybınıza göre oldukça doğru bir şekilde kişiselleştirilebilecekleri anlamına gelir.

İç kulaktaki tüy hücreleri öldüğünde, onları geri getirmesi mümkün değildir. Ancak işitme cihazları, sesleri daha yüksek ve daha kolay anlaşılır hale getirerek duyma yeteneğinizi önemli ölçüde artırabilir.

İşitme cihazları farklı stil, boyut ve renk seçeneklerine sahiptir, bu nedenle hangi işitme cihazının ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu düşünmelisiniz. En iyi işitme cihazı için araştırma yaparken işitme kaybı derecesi, türü ve kullanım alışkanlıkları belirlenmelidir. İşitme kaybı son derece bireyseldir. Belki bir kulağınızda işitmeniz biraz azalmıştır veya her iki kulakta da ciddi işitme kaybınız olabilir. Bunların hepsi işitme cihazı seçimini etkileyecektir. İşitme kaybınız ne kadar şiddetli olursa, işitme cihazınızdan o kadar çok güce ihtiyaç duyarsınız. Bu da seçim yapabileceğiniz boyutu ve modelleri belirlemekte önemli ölçütlerdir.

Bazı işitme cihazları, kullandıkça çevrenizdeki sesi iyileştirecek özelliklere sahiptir. Öyleyse, dinleme durumunuzun bir gün içinde sık sık değişip değişmediğini düşünmelisiniz. Örneğin müzik dinledikten sonra trafiğe çıkmak ve sonrasında kalabalıkla çalışmak gibi değişen gürültülere sürekli maruz kalıyorsanız işitme cihazınız kendini buna göre adapte edebilir.

Bazı gelişmiş işitme cihazlarında, sizin açınızdan çok fazla çaba gerektirmeyen basit bir şekilde sesi kişiselleştirmenize yardımcı olmak için makine öğrenimi ve yapay zekayı kullanan uygulamalar da vardır.

En iyi işitme cihazı seçimi için Duymer işitme cihazları merkezini ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden farklı model ve teknolojileriyle sizin için en uygun işitme cihazını seçebilirsiniz. Dünyanın ilk tüm vücut sağlığı ile ilgilenen yapay zekâ teknolojisine sahip ödüllü Starkey Livio Edge Al işitme cihazı modelini Duymer işitme cihazı merkezinde inceleyebilirsiniz. En güvenilir işitme testi uygulamasından sonra tam olarak ihtiyacınız olan işitme cihazı alanında deneyimli işitme uzmanları tarafından belirlenmektedir. Daha fazla işitme cihazı ürünleri için https://www.duymer.com.tr/isitme-cihazi-cesitleri-nelerdir sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03