Hamilelikte kasık ve bel ağrılarının önüne nasıl geçilir? İşte öneriler

Pelvisi (pelvik kuşak) oluşturmakta olan kemikler hamilelik esnasında ağrıya sebep olabilir.

Sağlık 13.04.2021, 15:00 İrem Durak
Hamilelikte kasık ve bel ağrılarının önüne nasıl geçilir? İşte öneriler

Hamilelikte kasık ve bel ağrılarının önüne nasıl geçilir? İşte öneriler

Pelvisi (pelvik kuşak) oluşturmakta olan kemikler hamilelik esnasında ağrıya sebep olabilir. Bazı kadınlar hamileliklerinin bir döneminde kalçalarında, bellerinde, uyluklarında, kasıklarında ya da kasık kemiklerinde ağrı hissederler. Birçok kadın için semptomlar hafif olmaktayken bazıları için ise şiddetli bir durum oluşur. Önerilerden dolayı ağrıları hafifletmenin yolları bulunuyor. Gelin, birlikte bakalım.

Kasık ağrısı hamilelik sonrasında yaygındır ve genel olarak hamilelik ilerlediği zaman daha yoğun bir şekle gelir. Bağ ağrısı ve vajinal problemler, hamilelik esnasında kasık ağrısının yaygın sebepleridir. Peki Hamilelikte kasık ve bel ağrılarının önüne nasıl geçilir? İşte öneriler…

Kasık ağrısı acil bir durum olmamakta ve genel olarak hamilelikle alakalı bir probleme işaret etmez. Fakat tüm belirtileri ve şikayetleri doktora önceden bildirmek önemlidir.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Gebelikte bel ağrıları oldukça sık gördüğümüz bir şikayet türüdür. Çünkü kişinin karnındaki bebek büyüdüğünde, ağırlık merkezi öne doğru gelir. Dolayısıyla kişi öne doğru düşmemek adına belini arkaya doğru gerer. Hamile, çok kuvvetli bel adelelerine sahip olmamışsa, bir süre geçtikten sonra kronik bel ağrılarına sebep olabilmektedir.

Anne Adayları Duruşuna Dikkat Etmeli

Bunun için kişinin mutlak bir şekilde duruşuna dikkat etmesi, çalışıyor ise de mutlaka koltuğun arkasında belini destekleyen bir ek ya da çıkıntının bulunması, sert yatakta yatması ve beli çok ağrıtıcı hareketlerden uzak durması yararlıdır. Buna ek olarak, bel ağrısından kurtulmak adına özel bazı jimnastik önerileri de bulunur. Kişinin bunu her gün 10 ile 15 dakika yapması yararlı olabilir.

Kadınlarda kasık ağrısının çok fazla sebebi vardır, fakat gebelikte özellikle birtakım nedenler bulunur. En başta da rahim büyürken büyüme ağırlığına sebep olur. Özellikle ilk 3 ay içerisinde adet hissini veren bazı ağrıların olması oldukça normaldir. Daha sonraki ayda da rahmin yapmış olduğu baskıyla bazı ağrılar olabilir.

Gebeler bazı zamanlarda araçtan inerken, arabaya binerken sağ ve sol kasığında ciddi bir ağrı oluştuğundan şikayet edebilirler. Bu ne kadar ağrı da vermiş olsa, rahmin dışında bir olay olduğundan dolayı rahme ve bebeğe zarar vermemektedir."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59