Hamilelik Döneminde Tüy Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Hamilelikte vücut kıllanır mı? Hamileliğin ilk aylarında temizlik yapılır mı? Hamileyken Vajina temizliği nasıl yapılır? Hamilelikte epilasyon yapılabilir mi? Hamilelikte kıllar ne zaman dökülür? Hamileyken karın bölgesine ağda yapılır mı? Çamaşır suyu gebeliği etkiler mi? Çamaşır suyu hamileliği etkiler mi? Gebelikte pul biber zararlı mıdır? Hamilelikte Tüy dökücü krem kullanan var mı? Vajinal duş nedir nasıl uygulanır? Vajina yıkamak hamileliği önler mi? Lazer epilasyon doğurganlığı etkiler mi? Hamilelikte iğneli epilasyon yapılabilir mi? Buz lazer epilasyon hamilelikte zararlı mı?

Sağlık 31.10.2020, 10:51
Hamilelik Döneminde Tüy Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Hamilelik dönemi her kadın için oldukça önemli ve en özel anlardan bir tanesidir. Hamilelik sürecinde her anne adayı rahat olmak ister. Bunlardan bir tanesi de kadınlar da çıkan tüylerdir. Hormon seviyesinde zaman zaman dengesizlikler yaşandığı için kıllar da daha fazla çıkabilir.

Bu gibi durumlar da uygulanacak pek çok yöntem bulunur. Vücut tüylerinden rahatsız olan anne adayları epilasyon veya ağda yaptırabilir veya jilet kullanarak da kıllardan kurtulabilir. Eğer tüylerden kurtulmak için ağda yapılacaksa bunu tek başına uygulamamak gerekir.

Bazı durumlar da ağda bölgeler de kızarıklığa neden olabilir. Ancak hamilelik döneminde ilaç kullanmak sağlıklı olmaz. Bu nedenle doktordan tavsiye almak daha sağlıklı olacaktır.

Hamilelikte Epilasyon Uygulaması

Epilasyon yöntemi genellikle normal hayatta da kullanılan bir yöntemdir. Ancak hamilelik döneminde Epilasyon yapılırken dikkatli olmak gerekir. Epilasyon vücudu tahriş edebilen bir duruma sahiptir. Bu gibi durumlar da birçok doktor tüylerden kurtulmak için Epilasyon önermez.

Bunun yerine daha doğal yöntemleri uygulamak daha sağlıklı olacaktır. Böylelikle daha kolay ve hızlı bir şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmuş olursunuz.

Hamilelik Döneminde Ağda

Ağda genellikle daha sık uygulanır. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda yapmak daha iyi olacaktır. Ağdanın da vücudu tahriş eden bir özelliği bulunur. Ancak kaliteli bir ağda kullanmanız halinde herhangi bir sorun da yaşanmaz.

Genellikle hamilelik döneminde ağda yapıldığı zaman bir aya yakın sürede kıllar çıkmaya da başlar. Ağda sonrasında tahriş yaşandıysa eğer krem de kullanabilirsiniz.

Tıraş Bıçağı Kullanımı

Normal hayatta olduğu gibi hamilelik döneminde tıraş bıçağı kullanmak çok da sağlıklı değildir. Çünkü tıraş bıçağı kullandığınız zaman kökünden kılları almak. 2 gün sonra tekrar kıllar çıkmaya başlar. Tıraş bıçağının sabunlu olanlarını kullandığınız zaman hiçbir şekilde tahriş etmez.

Ancak bu gibi durumlar da sürekli olarak kılları almak gerekir ve jilet yapmak da bu anlamda sizleri zorlayabilir. Özellikle genital bölge için birinden destek almak daha sağlıklı olacaktır. Hamilelik döneminde istenmeyen tüylerden kurtulmak oldukça uğraştırıcı olabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03