Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Aşerme ne zaman başlar? Hamilelikte ilk aylarda ne yenmeli? Anne karnında bebeğin beyin gelişimi için ne yemeli? Hamile iken nasıl yatılır? Hamilelikte ilk aylarda cinsel ilişkiye girilir mi? Hamileliğin ilk aylarında hangi ilaçlar kullanılmalı? Hamileliğin ilk aylarında yüz ustu yatılır mı? Hamileyken sağa mı yatılır sola mı? Hamilelikte günde kaç tane ceviz yemeliyiz? Hamilelikte hangi yiyecekler bebeğin zekasına faydalı olur? Hamilelikte ne yenmez?

Sağlık 29.10.2020, 14:58
Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Dünyaya yeni bir canlı getirmek için büyük bir değişime uğrayan vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için hamilelikte düzenli ve dengeli beslenme ayrı bir önem taşımaktadır. Hamilelikte ve sonrasında emzirme döneminde ortaya çıkabilecek vitamin yetersizliği ve kontrolsüz kilo alımını önlemek için dengeli beslenilmelidir.

Halk arasında hamilelik beslenmesi hakkında bilinen çok fazla yanlış bilgi yer almaktadır. Bununla ilgili yapılan en büyük hata iki canlı iki kişilik yemelidir düşüncesidir. Sağlıklı anne ve sağlıklı bebek için dengeli hamilelik beslenmesi nasıl olmalıdır?

Bol Sıvı Tüketin

Sıvı ve özellikle su tüketimi, insanların yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirebilmeleri için gereklidir. Ancak hamilelik döneminde suya duyulan ihtiyaç artar.

Ödem ve zararlı toksinlerin vücutta birikmesini engellemek, kan akış hızını belli bir seviyede tutmak için, hamilelikte bol sıvı tüketimi gereklidir. Suyun dışında ayran, açık çay, sade soda, bir fincan kahve, çorba gibi sıvılar tercih edilebilir.

Az ve Sık Beslenin

Hamilelikte aşırı yağlı ve baharatlı gıdaların yanı sıra aşırı yemekten kaçının. Hem büyüyen karnınızın mideye baskı yapmasını, dolayısıyla mide rahatsızlıklarını engellemek hem de hazımsızlık problemleri yaşamamak için aşırı doymaktan kaçının. Küçük porsiyonlarla sık sık beslenin. Yemekler arasındaki süreyi kısa, porsiyonları küçük tutun.

Kahvaltı Edin

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı es geçmeyin. Hamilelikte gerekli olan folik asit, protein ve enerjiyi sağlayacak olan yumurtayı günde bir tane mutlaka tüketin. Aynı şekilde peynir ve yeşilliklerin eşlik ettiği kahvaltıları önemseyin.

Balık ve Kırmızı Et Tüketin

Bebeğinizin zekâ gelişimi ve sağlıklı kilo alımının gerçekleşmesi için protein ve Omega-3 almaya özen gösterin. Haftada bir defa mutlaka balık, iki defa da kırmızı et ile beslenin. Balık ve et ile tüketeceğiniz bol yeşillikli salatalar ile de diğer vitamin ihtiyaçlarınızı karşılayın.

Yağ Asitleri İçin Kuruyemişler

Hazır gıdalar ve yapay şekerler yerine hem size hem de bebeğinize iyi gelecek kuru meyve ve kuruyemişlerle beslenmeye özen gösterin. Kuruyemişler bebeğinizin zekâ gelişimine katkıda bulunurken düzenli kilo almasına katkı sağlar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36