Evde sebebi bilinmeyen koku

Kokular insanları rahatsız edebileceği gibi mutlu da edebime özelliğine sahiptir. Elbette bu durum kokunun türüne göre değişkenlik gösterir. Örneğin çürümüş şeyler, leş ve benzer şeylerden açığa çıkan kokular ya da kimyasal kokular son derece rahatsız edici ve sağlığa zararlıdır.

Sağlık 21.06.2021, 00:10 Mehmet Kurt
Evde sebebi bilinmeyen koku

Bunu yanı sıra bazı evlerde de sebebi bilinmeyen kokular hâkim olabiliyor. Birinin evine gittiğiniz zaman o evin kokusunu hemen algılarsınız. Kimi evler mis gibi kokarken kimi evler ise temiz olmasına rağmen kötü bir kokuya sahip olabilir. Bazen ev sahipleri bile evde sebebi bilinmeyen koku olduğunu fark edebilirler. Aslında her ne kadar sebebi yok gibi görünse de evdeki bu kokuların açığa çıkmasını tetikleyen birden fazla neden olabilir. Yemek kokusu, nefes kokusu, ter kokusu, insanlara has bazı kokular, portmanto kokuları, giderlerden gelen kokular gibi pek çok neden sayılabilir. Peki, evde sebebi bilinmeyen koku nasıl giderilebilir? Bu kokunun kaynağını nasıl bulabiliriz? Merak ettiğiniz bu soruların ayrıntılı yanıtlarını almak için en doğru adrese geldiğinden emin olabilirsiniz.

Evde sebebi bilinmeyen koku nedenleri

Bazı evlerin kendine has kokusu olabilir. Bu koku iyi olabileceği gibi aynı zamanda son derece kötü de olabilir. Özellikle eski yapılarda bu kokuların daha ağır olduğu gözlenmiştir. Bu noktada yapının eski olması kokunun tek nedeni olarak ifade edilemez. Bunun yanı sıra evde sebebi bilinmeyen koku nedenleri şunlar da olabilir;

  • Evin havalandırılmaması

· Evde ağır kokulu yemeklerin pişirilmesi

· Lavabo ve benzeri alanların yeteri kadar temizlenmemesi

· Giderlerin tıkanması

· Yağmurdan sonra evdeki giderlerin ve klozetin kokması

· Nefes kokusu

· Ter kokusu

· Portmantoda yer alan ayakkabı ve dış giyim ürünlerinin kokusu

· Soba kullanılıyorsa, sobaya atılan malzemelerin kokusu

· Kirli çamaşırların nemlenmesi sonucunda oluşan ağır kokular

· Rutubet ve küf kokusu

· Arızalı elektrik kablolarının kokusu

· Gaz kaçaklarından meydana gelen kokular

· Halıların kokusu

· Sigara içilen evlerde duvarların ve evdeki eşyaların ağır kokusu

· Suda fazla bekletilen viledanın kötü kokusu

Evde bilinmeyen kokuların sepeleri tüm bunlar olabilir. Bu kokular aslında genel olarak çoğumuzun tanıdığı kokular olduğu için, burnumuza ilk geldiği andan itibaren kokunun nereden geldiğini tahmin etmek çok da zor olmayacaktır.

Evde sebebi bilinmeyen koku nasıl giderilir?

Evde sebebi bilinmeyen koku nasıl giderilir sorusuna yanıt vermek gerekirse de; kokunun giderilebilmesi için öncelikle kokunun kaynağını çözmeniz gerekiyor. Kokunun nereden ve nasıl geldiğini çözdükten sonra uygun kriterler sağlandığı zaman koku evinizden tamamen çıkabilir. Örek vermek gerekirse evinizde ağır bir küf kokusu varsa muhtemelen bu duvarlarınızdaki rutubetten kaynaklanmıştır. Bunun en iyi çözümü bir usta çağırarak yeniden duvarlarınıza sıva ve badana yaptırmanız olacaktır. Suyun sızdığı kanalları da kapatmak rutubeti ve kokusunu önleyen bir çözüm olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11