Boyun Tutulması Neden Olur? Boyun Tutulması Nasıl Geçer?

Boyun tutulmasına ne iyi gelir evde çözüm? Boyun tutulmasına ne iyi gelir? Boyun tutulması nasıl olur? Boyun tutulması için hangi doktora gitmeliyim? Boyun ağrısını geçirmek için ne yapmalı? Omuz ağrısı evde nasıl geçer? Boyun tutulması kola vurur mu? Boyun tutulması nasıl geçer erkek? Boyun fıtığı hangi bölgelerde ağrı yapar? Boyun tutulmasına sıcak mı soğuk mu? Boyun spazmı ne demek? Kulunç nasıl oluşur? Boyun fıtığı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Boyun düzleşmesi nedir belirtileri nelerdir? Boyuna kramp girmesinin sebebi nedir?

Sağlık 04.11.2020, 10:29
Boyun Tutulması Neden Olur? Boyun Tutulması Nasıl Geçer?

Sağlığımız ile ilgili çoğu zaman problemler yaşayabiliriz bu problemlerin en başında boyun ağrısı gelmektedir. Pek çok kişi boyun ağrılarını çok şiddetli bir şekilde hisseder ve gündelik hayatı bu yüzden olumsuz yönde etkilenir.

Boyun ağrılarının en önemli sebeplerinden bir tanesi de boyun tutulmasıdır. Boyun tutulması gündelik hayatı olumsuz etkileyen ve tedavisi zaman alan bir süreçtir. Boyun tutulmalarında çoğu zaman tıbbi destek almak gerekir ve bu süreçte doktor kontrolü ile fizik tedaviler ve ilaç kullanımı ciddi oranda kişiyi rahatlatır.

Sıcak Tutarak Masaj

Boyun tutulması yaşadığınız dönemde doktor kontrollerinizi tam olarak yaptırdıysanız ve yine de tutulma şikayetiniz devam ediyorsa sıcak tutmak işe yarayabilir. Bir havluyu ütü ile ısıtarak tutulan bölgede bir süre tutmanız o bölgenin gevşemesine yardımcı olacaktır.

Bazı ağrılara sıcak fayda etmese de genellikle boyun tutulmalarında sıcak işe yaramaktadır. Genellikle bel ya da botun tutulmaların herhangi bir tıbbi durumu yoksa sebebi soğuktur. Bu nedenle bu süreçte sıcak önemli bir faktördür.

Bilinçli Bir Şekilde Masaj

Boyun tutulmalarında masaj yapılması büyük oranda o bölgeyi rahatlatmaktadır. Masajın bilinçli bir şekilde yapılması ve bölgenin gevşetilmesi çok önemlidir. Genellikle boyun masajlarında farklı sakatlanmalar olabilir çünkü bilinçsizce yapılan masajlar farklı sonuçlar ortaya çıkartabilmektedir.

Bu yüzden masajın bu konuda uzman kişiler tarafından yapılması çok önemlidir. Masajın tutuk olan bölgeye sarsmadan ve güç kullanmadan yapılması önemlidir. Aksi halde boyun damarlarına zarar verip daha ciddi hasarlar ortaya çıkabilir.

Kas Gevşeticiler

Boyun tutulmalarında damarların sertleşmesi sonucu ağrı oluşmaktadır. Bu nedenle damarların gevşetilmesi çok önemlidir. Kaş gevşeticiler bu anlamda çok işe yaramaktadır. Tabi ki bunların da doktor kontrolü sonrasında kullanılması gerekmektedir.

Kas gevşeticilerin amacı boynun ya da hangi bölgede sertleşen damar varsa o bölgedeki gevşemelerin sağlanmasıdır. Bu nedenle kasların gevşemesi için düzenli kas gevşetici kullanımı önemlidir.

Soğuk ve Rüzgara Dikkat

Özellikle kış aylarında ya da rüzgarlı havalarda boyun tutulmaları daha fazla yaşanabilmektedir. Bu nedenle bu havalarda mümkün olduğunca kendinizi korumanız gerekmektedir.

Özellikle rüzgarlı havalarda boynunuzu korumanız tutulma gibi durumların oluşmasını engelleyecektir. Soğuk havalar genellikle bu gibi rahatsızlıkların önemli sebeplerinden bir tanesidir. Bu yüzde bu havalarda ekstra özen göstermeniz gerekmektedir.

Saçların Islak Ya da Nemli Kalmaması Önemli

Banyo yaptıktan sonra bir çoğumuz genellikle saçlarımızın kendiliğinden kurumasını bekleriz. Saçların nemli kalması direkt boynu etkilediğinden boyun tutulmaları önemli ölçüde saçlardan etkilenmektedir.

Mevsime bakmadan yaz ya da kış banyodan sonra saçların mutlaka fön makinesi ile kurutulması hem rahatlamanızı sağlayacak hem de boyun tutulmanızın önüne geçecektir. Saçları kuruttuktan sonra kuru bir havlu ile sarmanız ve tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra dışarıya çıkmanız sizi koruyacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11