Boyalı Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

Sağlık 10.10.2020, 09:49
Boyalı Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

Bazen saçlarımızdaki beyazları kapatmak için bazen de hayalimizdeki saç rengine ulaşmak için saçlarımızı boyuyoruz. Ne kadar doğal malzemelerden yapılmış boyaları kullanmaya çalışsak da boyanın saç üzerindeki olumsuz etkilerinden kaçamıyoruz. Tabi her güzel şeyin bir bedeli vardır.

Ancak bu olumsuzlukları en aza indirmek ve boyalı saçlarımızı en sağlıklı şekilde kullanmak bizim elimizde. Yıpranmış saçlar, saç derisinde problemler ve saç dökülmeleri saç boyası kullananların en önemli problemleri. Bu sorunlardan nasıl kurtulabiliriz ve boyalı saçlara bakım nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Hepsi yazımızda.

En uygun şampuanı seçin!

Boya uygulamasının ardından ilk yapmanız gereken eski rutinlerinizde değişiklik yaparak boyalı saçlara uygun bir şampuan seçmektir. Boyalı saçlar için olan şampuanlar diğerlerine oranla saçınıza daha uygun bir temizleme yapacak ve yıpranmaları azaltacaktır. Tabiki şampuan tek başına yeterli değildir.

Bakım yağları ve serumlardan destek alın!

Saçlarınızın rutin temizleme ve şampuanlama işleminden sonra her duştan sonra mutlaka saç bakımınızı yapmalısınız ki boyanın olumsuz etkilerini en aza indirgeyebilesiniz. Boyalı saçlara uygun bakım yağları ile saçı nemlendirebilir ve serumlarla da saç tellerinizi güçlendirebilirsiniz.

Boyalı saçlara bakım nasıl yapılır sorusunun aslında ilk ve en basit adımı yağlar ve serumlardır. Bu onarıcı yağlar saçınızın eski sağlığına kavuşması için çok etkilidir.

Fön makinesi ve düzleştirici kullanımınızı azaltın!

Boyalı saçlarınızın daha sağlıklı bir hal alması için ısıyla temas süresine de dikkat etmelisiniz. Saçın en büyük düşmanı ısıdır.

Aşırı ısıya maruz kalan saçlar nemini kaybeder ve saçlarda kuruma kaçınılmaz olur. Bu yüzden ne kadar az ısı ile işlem yaparsanız saç sağlığınızı o kadar korumuş olursunuz.

Saçlarınızı çok sık yıkamayın!

Saç derisi aslında kendi bakımını kendi kendine salgıladığı yağlarla yapmaktadır. Ancak çok sık yıkandığın da saç derisi kendi dengesini kaybederek doğal bakımını yapamamaktadır buda saçların sağlıksız görünmesine sebep olmaktadır. Bu yüzden boyalı saçlara bakım nasıl yapılır ? sorunun en temel cevabı budur.

Bırakın saçınız kendi bakımını kendisi yapsın. Saç derisinin dengesini koruması için gün aşırı ya da 3 günde bir yıkamanız gerekmektedir. Sadece vücudunuzu yıkamak istediğinizde saçınıza bir bone takarak ıslanmasını engelleyebilirsiniz.

Eğer çok yağlanan bir saçınız varsa ve her gün yıkama gereği hissediyorsanız kuru şampuanlardan destek alarak saçın yıkanma süresini azaltabilirsiniz. Bu aşama da kuru şampuanlar en yakın destekçiniz olabilir.

Saçınızı Sık Sık Boyamaktan Kaçının!

Saçınıza ne kadar iyi bakarsanız boyama sürenizi de o kadar uzatabilirsiniz. Yaptığınız bakımlarla saç rengini koruyabilir ve matlaşmasını engelleyebilirsiniz. Ayda bir boyamak saçınız için en uygun süredir.

Bu süreyi uzatmak ve kısaltmak sizin elinizde. Sürekli renk değişimi yapmak da saçımızı yıpratır. O yüzden çok fazla renk değişimi yapmamak ve aynı renkle devam etmek saçınız için en doğru yoldur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11