Bel Fıtığı Belirtileri Nedir? Bel Fıtığı Nasıl Geçer?

Sinire baskı yapan fıtık tedavisi nasıl yapılır? Fıtık ağrısı ne kadar sürer? Su ile fıtık tedavisi yapılır mı? Fıtık ağrısı kaç gün sürer? Boyun fıtığı belirtileri nedir? Bacağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer? Bacak fıtığı nedir? Fıtık nasıl anlaşılır?

Sağlık 28.10.2020, 10:34
Bel Fıtığı Belirtileri Nedir? Bel Fıtığı Nasıl Geçer?

Bel fıtığı günümüzde birçok kişilerde karşılaştığımız sağlık sorunlarından birisi durumuna gelmiştir. Ve bu sorun maalesef yaşam koşullarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Bel fıtığı bel bölgemizde bulunan omurgaların ve sinirlerin sıkışmasıyla ortaya çıkmaktadır. Ve bu sıkışmayla, şiddetli bel ağrısı ve bacağa yayılan ağrı ortaya çıkmaktadır.

Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Öncelikle şöyle söylemem gerekiyor ki bel fıtığı belirtileri hastalığın oluş yönüne göre belirtilerini göstermektedir. Genellikle bacak ağrısı, ayaklarda uyuşma, bel ağrısı ve yürümede bozukluk gibi belirgin belirtileri göstermektedir.

İlk süreçte hasta sadece bel ağrısını hissetmektedir. Bir zamandan sonra da sinirlerin olduğu kanal taşar ve sinirlerin sıkışması sonucunda ağrı maalesef bacaklara doğru yayılır.

Bel Fıtığı Teşhisi Kişiye Nasıl Koyulmaktadır?

Hastalığın anlaşılması için öncelikle röntgen, MRI ve CT kullanılmaktadır. Tüm inceleme ve keşiflerin sonuçlanmasıyla birlikte kişinin bel fıtığı olup olmadığı net bir şekilde anlaşılmış olur.

Bel Fıtığı Nasıl Geçer?

Cinsel fonksiyonların yitirilmesi, bacaklarda oluşan his kaybının iyice gitmesi ve dışkı tutamama gibi durumlarda acilen cerrahi müdahale gerekmektedir. Eğer ağrınız güçlü ağrı kesicilerle bile geçmiyorsa, bu durumda da ameliyata gerek duyulmaktadır.

Üç hafta süre ile beraber istirahat, fizik tedavi ve ilaçlara olumlu cevap vermeyen hastalar içinde tekrardan bir değerlendirme yapılması gerekmektedir.

Bel Fıtığı Ameliyatı Riskli Midir?

Diğer ameliyatlara göre bel fıtığı ameliyatı daha az risk taşımaktadır. Mikro cerrahi teknikleri sayesinde ameliyat daha da kolay hale gelmektedir. Ve lazer sayesinde disk içine çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir.

Bel Fıtığı Risk Faktörleri Nelerdir?

Eğer ki çalışıyorsanız ve bel fıtığı probleminiz varsa maalesef bu durum sizi yüksek oranda etkileyecektir. Çünkü bu hastalığı yaşayan kişilerin iş gücü kaybı %30 oranına kadar yükselmektedir. Şöyle ki hele ağır yük taşıyan, uzun süreli araba yolculuğu yapan ve sürekli masa başında görev yapmak zorunda olan kişiler de bu sağlık sorunu daha fazla görülmektedir.

Baktığımız zaman evde oturup çalışmayan kişilerde de bel ağrısı sorunu %85 oranında kendi kendine geçer, yani doktora gerek kalmaz. Bu bel fıtığı rahatsızlığının erkek ya da kadın diye ayrımı yoktur yani herkes de olabilecek bir sağlık sorunudur.

Ancak hamile olan kişilerin kilo alması durumunda, bel omurlarında oluşan basıncın artması ile birlikte, maalesef ki bel fıtığı oluşma riski de daha fazla olmuş olur. Ve bu durumda anlamamız gereken en önemli nokta ”Şişman” olmamaktır.

Bel Fıtığından Korunmak İçin Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Eğer bel fıtığı olmak istemiyorsanız öncelik olarak kesinlikle kilo almamanız gerekir. Çünkü alınan fazla kilo bel omurlarına aşırı basınç oluşturur ve bu durumda da bel fıtığı riski artar. Ve eğilirken mutlaka dizlerimizi bükmeliyiz, ani hareketlerden kaçınmalıyız.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11