Adet Sancısına Ne İyi Gelir? Adet Sancısı Nasıl Geçer?

Çok şiddetli adet sancısına ne iyi gelir? Şiddetli adet sancıları evlenince geçer mi? Çok şiddetli adet sancısı neden olur? Cinsel ilişkiden sonra regl ağrısı azalır mı? Adet sancısını en çabuk ne geçirir? Adet sancısına hangi ağrı kesici iyi gelir? Adet döneminde karın neden ağrır? Adet ağrısına ne iyi gelir bitki çayı? Adet sancısına kahve iyi gelir mi? Regl ne zaman geçer? Adet sancısı doğumdan sonra geçer mi? Regl ağrısı ne kadar sürer? Adet sancısına ne iyi gelir egzersiz? Regl kramplarına ne iyi gelir? Adet sancısı hangi bölgede olur? İlk ilişkiden sonra adet gecikmesi olur mu? Kadınların adet olma sebebi nedir? Majezik nasıl bir ağrı kesici? Vermidon adet sancısına iyi gelir mi? Apranax adet ağrısına iyi gelir mi? Adet döneminde hangi bitki çayı içilmeli? Regl olunca sıcak su torbası nereye konur? Adeti durdurmak için ne yapılması gerek? Adet öncesi sırt ağrısı olur mu? Adet sancısı kaç yaşında biter? Cinsel ilişkiden sonra kasık ağrısı neden olur? Adet sancısı olması normal mi? Adet döneminde böbrek ağrısı olur mu? Sıcak su torbası adet sancısına iyi gelir mi? Sıcak su torbası adet getirir mi? Yeşil çay adet sancısına iyi gelir mi? Yürüyüş yapmak adet sancısına iyi gelir mi? Adet sancısına aspirin iyi gelir mi? Sıcak su torbası hangi hastalıklara iyi gelir? Karın ağrısına sıcak su torbası iyi gelir mi? Regl ağrısına sıcak su torbası zararlı mı? Sıcak su torbası zararlı mı? Adet sancısı yumurtlama belirtisi midir? Adet sancısı ne zaman başlar? Hamileyken adet olacakmış gibi karın ağrısı olur mu? Adet döneminde sırt ağrısı neden olur? Adet ishal yapar mı? Cinsel ilişkiden sonra lekelenme neden olur? Cinsel ilişkiden sonra neden idrar gelir? Eşim içime boşaldıktan sonra kaç dakika beklenmeli?

Sağlık 03.11.2020, 13:31
Adet Sancısına Ne İyi Gelir? Adet Sancısı Nasıl Geçer?

Bayanların kabusu haline gelen adet dönemleri hemen hemen her bayan için bir sorun halini almaktadır. Bu dönemde yaşanan olumsuzluklar birçok bayanın gündelik hayatını da olumsuz etkilemektedir. Özellikle adet sancısı çoğu bayanı hastahanelere kadar götürebilmektedir.

Adet Sancısı

Adet sancısı karın ağrısı ve kasık ağrısı şeklinde olabilmektedir. Kimi ağrılar çok şiddetli olurken kimileri ise çok hafif olmaktadır. Bazı kişiler bu ağrıları çok hisseder ve bu ağrılar sayesinde gündelik hayatları olumsuz etkilenir ancak bazı kişilerde bu ağrılar bazen hiç olmaz bazen de yok denecek kadar az olur. Bu, tamamen kişinin hem genetik hem de fizyolojik yapısı ile alakalıdır.

Adet Sancısı Neden Olur?

Adet sancısı için belirli bir neden ya da nedenler saymak mümkün olmamaktadır. Tamamen kişilerin yapısı ile alakalıdır.

Bazen bir soğuk algınlığı bile o adet döneminin çok şiddetli olmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle adet sancısı için bir neden sayabilmek mümkün olmamaktadır.

Adet Sancısına Ne iyi Gelir?

Adet dönemlerinde en önemli yapılması gereken özellikle ayakları sıcak tutmak olmalıdır. Adet dönemlerinde özelllikle kasık ve karın çevresi çok fazla etkilendiğinden vücudun ve ayakların sıcak tutulması önemlidir.

Soğuk algınlığının çok fazla yaşandığı dönemlerde ayakların soğuk tutulmaması sancı durumunuzun daha az seyretmesine neden olacaktır. Kış aylarında kasık bölgenize sıcak su torbası koymak da etkili olan bir yöntemdir.

Adet Sancısını Geçirmek için Ne Yapmalıyım?

Çok şiddetli bir adet sancısı yaşıyorsanız ve bu durum sizin hayatınızı ollumsuz etkiliyorsa önccelikli olarak bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Bu durumda doktor dize düzenli kullanmanız gereken bir ilaç önerecektir. Bu ilaçlar özellikle bu dönemlerde işe yaramaktadır. Kas gevşeticiler ve yoğun ağrı kesiciler adet sancınızı hafifletebilmektedir.

Ancak kontrollü bir şekilde almak çok önemlidir. Ayrıca gündelik hayatınızı etkileyecek kadar bir adet sancısı yaşamanız bir sağlık sorununa da işaret ediyor olabilir bu nedenle bir doktora görünmeniz faydalı olacaktır. Adet sancısını hafife almamanız ve bir sağlık sorunu yaşıyor olabileceğinizi hesaba katarak davranmanız sizin yararınıza olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11