Rüya Tabiri Nasıl Yapılır?

Rüya tabiri ilmi nasıl öğrenilir? Rüya tabir ettirmek istiyorum ne yapmalıyım? Ücretsiz rüya yorumlatma nasıl yapılır?

Rüya 09.10.2020, 10:21
Rüya Tabiri Nasıl Yapılır?

Rüyaların islami ve şahsi olarak üç çeşit olduğu bilinmektedir. Bunlar; müjde getiren rüyalar, kötülük getiren şeytani rüyalar ve kişinin bilinçaltından gelen kendi kendine sebep olduğu rüyalardır.

Rüya tabiri ise görülene getirilen bir açıklama olarak belirtilebilir. Rüya tabiri Antik Yunan'dan Mısırlılara kadar uzanmaktadır. Yorumlanan rüyalar dönemlerin tarihi olaylarında dahi etki göstericek kadar önemsenmiştir.

Kişi gördüğü rüyaya anlam kazandırmak için çoğu zaman ikinci şahsın görüşünü almak ister. Bu şahıslar, rüya tabircileri, rüyayı iki alandan ele alabilirler. Bunlar islami , dini bilgiler ve inanışlar üzerinden yorumlayanlar ve psikolojik,bilimsel varsayımlar üzerinden yorumlayanlar olarak ikiye ayrılır.

İslami rüyada öncelikle kişi rüya üzerine yoğunlaşıp hangi tür olduğunu çözümlemelidir. Çünkü islami tabirciler yalnızca salih (iyi, güzel) rüyaların açıklamalarını yaparlar. Rüya açıklanırken kişinin etkilenme dereceside göz önüne alınarak çok dikkatli olmak gerekmektedir. Ayrıca tabir için rüya tamamiyle hatırlanmalıdır.

Psikolojik tabirlerde ise islami kaynaklara göre çok farklı sonuçlar elde edilir. Daha çok şahsın karakteristik özellikleri göz önüne alınarak tabir yapılır. Fakat kullanılan psikanaliz yöntemine göre bazı imgeler her birey için aynı anlamı taşırken bazıları tamamen şahısa özel yorumlanmaktadır.

Bu yöntemde dikkate alınacak önemli nokta tabir yapan kişinin, rüya sahibini oldukça iyi tanıması gerektiğidir. Kendi kendine yapılan tabirler ise o sıralar kişinin bilinçaltında dönen olaya göre yorumlandığından çok tavsiye edilmemektedir.

Her iki alanda da tabirci , kişinin üzerine bıraktığı etkiyi dikkate almalıdır. İslami tabirci ise Kur'an ve Hadisi iyi bilmelidir. Psikoanaliz yapacak ise karşısındaki insanın karakterine aşina olmalıdır. Rüya kötülüğe yorumlandıysa üçüncü şahısa bahsedilmemelidir ve her zaman iyi yönde yorumlanmaya çalışılmalıdır.

İnternet aramalarına göre en çok görülen rüyalar ; köpek , kavga ve yangındır. Rüyada görülen köpeğin huzurlu veya huzursuz oluşu dahi tabirin değişmesine sebep vermektedir. Köpek huzursuzsa düşmana ve talihsizliklere yorumlanırken köpek huzurluysa kazanca yorumlanır.

Kavga görmek ise saldırgan kişiliğe sahip insanlar için olumsuz yorumlanırken sakin insanlar için olumlu yorumlanır. Rüyada yangın görmek ise yangının boyutuna, kişinin zarar görüp görmediğine göre farklı yorumlanmaktadır.

Bir rüyayı birden fazla tabirciye yorumlatmak tavsiye edilmemektedir. Farklı tabircilerden alınan yorumların getirdiği kafa karışıklığı kişinin algısını ve hayatını olumsuz yönde etkiler. Fakat islami ve psikolojik olarak iki farklı yönden incelemek, rüyayı her yönüyle ele almak çoğu rüya sahibi tarafından tavsiye edilmektedir.

Eski dönemlerden bu yana ; filozoflar, peygamberler, kahinler, tabibler rüya tabircisi olarak gösterilmişlerdir. Ancak günümüz de bilimin ilerleyişiyle rüyanın bilinçaltının göstergesi olduğu ve tabirlerin bir anlam ifade edemeyeceği söylenmektedir.

Yorumlar (3)
As 3 yıl önce
Rüyada yavru balığın büyüdüguñu görmek
YILDIZ 3 yıl önce
Rüyada hastanenin alt katı sarnıç, orada kefenli bir naş yüzüyor
Bülent 3 yıl önce
Merhaba rüyada gece vakti ormanda uzaktan geçip giden dört yada beş tane kurt görmek yani zarar vermeden giden kurtlar
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11