Pursaklar Gezilecek Yerler, Pursaklar Nüfusu ve Pursaklar Posta Kodu

Pursaklar hakkında merak edilenler, Pursaklar ilçesi özellikleri, Pursaklar yapısı ve Pursaklar tarihi.

Pursaklar 13.09.2020, 10:46
Pursaklar Gezilecek Yerler, Pursaklar Nüfusu ve Pursaklar Posta Kodu

Pursaklar Gezilecek Yerler

Pursaklar Ankara’ya yolu düşen ya da ikamet eden herkesin görebileceği gelip geçtiği yerdir. Ayrıca Pursaklar yerli halkın zengin olduğu ve evlerin çok pahalı olduğu yerlerdendir. İlçenin karşısında çam ormanı bulunmaktadır.

Gezilecek yerler arasında Dolfinaryum ve Yunus Gösteri Merkezi, Kayaönü, Paşa Kayalıkları, Tebessüm Piknik Alanı, Avrupa Birliği Parkı gezilecek yerler arasındadır. Pursaklar festival kutlamaları başka bir boyuta taşınmıştır. Ülkede her sene gelenek haline getirilen Uluslar arası Kedi Güzellik Festivali düzenlenmektedir.

Belediyenin katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin amacı hayvan sevgisinin aşılanmasıdır. Yaz ya d sonbaharda bu festival gerçekleştirilmektedir.

Pursaklar Halkı Nasıldır?

Ankara merkezine yakın olan ilçedeki halk genellikle yoğun bir şehir hayatı içerisindedir. İş hayatı ya da şehrin kalabalığı merkeze yakın ilçelerde bağlarda biraz daha kopukluk yaşatsa da Ankara yerlileri aile bağlarına önem gösteren ve cömert bir halktan oluşmaktadır.

Pursaklar Tarihi

Pursaklar Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Yazılı kaynaklarda ilk defa adına 1463’te rastlanır. Bu dönemlerde Busaklar olarak adı geçse de bölgede 200 yıl kadar öncesinde yerleşme başlamıştır. 1900’lü senelerde köyken Cumhuriyet döneminde de hızlı bir şekilde gelişip Ankara’nın kalabalık yerlerinden olmuştur. Ankara Pursaklar 2008 yılında ilçe olmuş ve ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır.

Pursaklar İlçesinde Ne Alınır?

Pursaklar’ın haşhaşlı ve tahinli çörekleri meşhurdur. Özel hamurdan yapılan çöreklerin tadına bakılmalıdır. Bu incecik farklı bir hamurdan yapılan çörekler oldukça meşhurdur.

Pursaklar Ankara Arası Kaç Kilometre?

Pursaklar Ankara şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır.

Pursaklar Yol Tarifi

Pursaklar’a gitmek için şehir merkezinden toplu taşıma araçları bulunmaktadır. Esenboğa Havalimanı’na yakınlığıyla da ulaşım açısından kolaylık sağlar. İstanbul’dan karayolu ile de 450 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Pursaklar İlçesi Özellikleri

Pursaklar Ankara’nın kuzeyindedir. Beldeye yakın yerde Çubuk-1 Barajı bulunur. Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı sağlamakta ve ‘Protokol Yolu’ denen yere sahiptir. Kışları sert ve serindir. Festivalleri ve gezilecek önemli yerleri ile dikkat çekmektedir.

Pursaklar Posta Kodu

Pursaklar Posta Kodu 06145 olarak belirlenmiştir.

Pursaklar Nüfusu Kaçtır?

Pursaklar Nüfusu son nüfus sayımına göre 150.488 olarak sayılmıştır. Bu nüfusun 75.353’ü erkek ve 75.135’i kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08