PTT İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ptt iş Başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Ptt iş başvurusu için şubeye mi gidilir? Ptt iş başvurusu online oluyor mu?

PTT 22.10.2020, 10:22
PTT İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

P.t.t. aslında açılımına bakmış olduğum zaman da açılımının Posta Ve Telgraf Genel Müdürlüğü demek anlamına gelmektedir.

Tarih de ilk ülkemiz de kurulmuş olan ve de hala devam eden posta örgütü teşkilatıdır.

Ve özel bir şirket olmamak ile birlikte iki bin on üç yılı tarihinde mayıs ayında ilk olarak Türkiye Büyük Milet Meclisinde kabul edilen tasarı ile de anonim şirketi haline gelerek Posta Ve Telgraf Teşkilatı anonim şirketi olmuştur.

POSTA VE TELGRAF GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARİHÇESİ

Tarihimiz de ilk olarak geçmişte ilk posta teşkilatının ne zaman kurulmuş olduğuna bakacak olursak görmüş olmaktayız ki Tanzimat Fermanı ile ülke de yaşanan gelişmelerin ve de yapılan ıslahatlar reformlar sonucunda olarak Osmanlı Devletinde ilk olarak posta teşkilatı kurulmakta olmuştur.

Posta ve telgraf teşkilatının kurulduğu zamana bakacak olduğumuz da görmekteyiz ki aslında Osmanlı Devletinde yaşam sürmekte olan tüm halkının ve de yabancıların posta ihtiyaçlarına ve de iletişim ihtiyaçlarına cevap vermek için kurulmuş olmaktadır. ve de bu ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile bakanlık olarak yani eski adı ile Nezaret olarak yirmi üç ekim bin sekiz yüz kırk tarihinde kurulmuş olmaktadır.

Ve Osmanlı devletinde ilk postane ise İstanbul' da kurulmuş olmak ile birlikte Yeni Camii avlusunda ilk kez Postane-i Amire adı ile açılmış olmaktadır.

Kurulmuş olan ilk postanenin amirleri İlk memurlar da Süleyman Ağa olmuştur. Ve Süleyman ağanın yanı sıra da tahsildar Sofyalı Ağ yazar olmuştur. Ve de Türkçe dışında yazılmış olan gönderilerin adreslerini tercüme etmek çevirmek üzere mütercim ve de çevirmen olarak atanmışlar ve de emek vermişlerdir.

PTT'DE ÇALIŞMAK

PTT de çalışmak aslında çok alternatifli ve de seçenek sunan bir iş imkanı sağlayan bir sektördür. Hatta günümüzde de oldukça dikkat çeken ve de ilgi gören bir iş alanı olmak ile birlikte memur olma ve devlet sektöründe çalışma hakkı sunmuş olduğu için birden fazla iş arayan insanın ilgi haline gelmiş olmaktadır.

PTT de çalışmak ayrıca ilgi gören ve de sürekli gözde hale gelirken aslında daha çok da rahat bir iş imkanı ve de çalışma saatlerinden dolayı ilgi görmekte oluyor.

PTT DE ÇALIŞMAK İÇİN İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

  1. İlk olarak PTT de çalışmak için KPSS sınavına girmiş olmanız gerekmekte oluyor.
  2. Daha sonra ise belirli bir yaş aralığı belirlediği için o yaş aralığı içerisinde olmanız gerekmekte oluyor.
  3. Erkek adaylar için askerliğin yapılmış olması gerekli olmaktadır.
  4. Adaylar da yaş aralığı bulunmakta olmuş olduğu gibi boy aralığı ve de boy kuralı da bulunmakta oluyor.
  5. İnsanlar ile iletişim düzeyiniz oldukça önemli bir etkendir.

İş başvurusu için PTT nin duyuru yapmış olmasını beklemeniz gerekmekte ve daha sonra da e devlet üzerinden ya da sitesinden başvuru yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01