Polatlı'da toprak yüzeyde oluşan yarıklar çiftçileri tedirgin ediyor!

Konya'dan sonra Polatlı'da oluşan obruğun ardından meydana gelen yüzey yarıkları Polatlı çiftçisini tedirgin ediyor. Yetkililer yüzey yarıklarının bölgede son yıllarda yer altı su seviyesinin hızla çekilmesinden kaynaklandığını bildirdi.

Polatlı 18.09.2021, 23:33 13.12.2021, 13:15 HAMZA KABASAKAL
Polatlı'da toprak yüzeyde oluşan yarıklar çiftçileri tedirgin ediyor!

Polatlı'ya bağlı Hacıosmanoğlu Mahallesi'nde bir tarlada geçtiğimiz hafta meydana gelen obruğun ardından bu defa aynı mahallenin farklı bir bölgesinde yüzey yarıkları oluştu. Oluşan yüzey yarıklarının ardından Hacıosmanoğlu Mahallesi ile çevre mahalleler tedirgin oldu. Yetkililer oluşan yüzey yarıklarının bölgede son yıllarda yer altı su seviyesinin hızla çekilmesinden kaynaklandığını bildirdi.

DEPREMİN HABERCİSİ OLABİLİR

Öte yandan 2004 yılında Haymana'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremden önce oluşan yüzey yarıklarının Polatlı'da da oluşması bir depremin habercisi olabileceği yönünde olduğuda konuşuyor. 

YETKİLİLER: YER ALTI SULARI ÇEKİLİYOR

Uzmanlara göre; Oluşan yarıklar ve ortaya çıkan yüzey kırığının, bölgede son yıllarda yeraltı su seviyesinin hızla çekilmesi nedeniyle oluştuğu yönünde... 

Vatandaşlar; Hacıosmanoğlu Mahallesi'nde oluşan yarık ve ortaya çıkan yüzey kırığı ile ilgili Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün çalışma ve ileriye dönük bilgilendirme yapmasını istiyor.

BİR YÜZEY KIRIĞIDA SİNANLI'DA OLUŞTU!

Öte yandan aynı bölgede Sinanlı Mahallesi'nde de bir tarla da yüzey kırığının oluştuğu öğrenildi. 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10