Ulaşılamayan Camlar Nasıl Silinir?

Ev ve iş yerlerindeki ulaşılamayan camların temizliği tam bir işkencedir. Bu durumu kolay şekilde nasıl halledebiliriz? İşte ulaşılamayan camların temizlenme şekli.

Özel Haber 21.08.2020, 14:43
Ulaşılamayan Camlar Nasıl Silinir?

Evde, iş yerinde, ofislerde, iş hanlarında ya da büyük alanlarda ulaşılamayan cam olmama durumu bulunmamaktadır. Her cam insan boyunu aşmakta ve tabure, sandalye ya da merdiven gibi şeylerle camlar daha kolay silinmektedir. Ancak ne yazık ki tüm bu malzemeler insan sağlığını ve hayatını riske sokmaktadır.

Dolayısıyla mutlaka bunların yerine geçebilecek alternatifler geliştirilmelidir. Bir alandaki ulaşılamayan camlar nasıl silinir sorusu da merak edilse de akla gelen ilk şey uzun sağlı cam sileceklerinin kullanılmasıdır. Ancak yine de derinlemesine temizlikte uzun saplı temizleyiciler yetmemekte deterjan, sabun ve benzeri şeylerle desteklemek gerekmektedir.

Yüksekteki Camların Silinmesi

Yüksek alanlarda bulunan camların ve köşelerin temizlenmesi için uzun saplı siliciler akla gelmektedir. Uzun saplı silililer ile temizlik kolayca yapılabilmekte ve pencerelerin köşeleri, kapılarla pencere araları ve dar alanlar için küçük fırçalar bulunmaktadır. Onlar da büyük uzun saplı ve geniş yerlerin temizliği için ideal başlıkları olmaktadır.

Ayrıca küçük alanlara özel bazı fırçaların içinde spatulaya benzer aparat bulunmakta ve tozlar toplanıp zor lekeler çıkarılabilmektedir. Bunlar da temizlikte büyük kolaylık sağlamaktadır. Buharlı temizlik malzemelerinde ulaşılamayan alanlar için başlıklar bulunmaktadır. Kimyasal madde bulunmaksızın yalnızca buharla çalışan alanların cam, koltuk gibi yerlerin temizliği kolayca sağlanabilmektedir.

Ulaşılamayan Yerlerdeki Camların Silinmesi

Evlerin ve yaşam alanlarının vazgeçilmezi olan camlar birçok kez ulaşılamayan yerlere de kurulurlar. Ulaşılamayan camlar arasında akla devasa büyüklükte olan ve genellikle büyük şirketlerin dış kaplamalarını süsleyen camlar değildir. Evlerde normal boyutta ve aynı ölülerde olan, pencere araları, doğrama araları ve yüksek tavanlı evlerde olan pencereler de ulaşılamayan camlar olmaktadır. Ulaşılamayan camların silinebilmesi için özel aparatlar gerekmektedir.

Bu aparatlar camlarda hemen hemen her noktaya temas edebilecek ölçüde parçalara sahip ve birden fazla türde her yer için farklı kullanılabilen parçalardır. Aynı zamanda bu parçalara eşlik etmesi ve temizliği bitirmesi gereken şey ise deterjan ve temizlik malzemeleridir. Bu malzemeler arasında arap sabunu, sirke, çamaşır deterjanı, yumuşatıcı ve bulaşık deterjanı en çok bilinenleridir. Ulaşılamayan yerler köşelerse ucu sivri herhangi bir aparat yardımıyla camlar silinebilir.

Lento ve doğramalar ise nemli bezlerle silinebilir. Ucu silgili aparatlar da yine camların parlatılmasında kullanılan mini aparatlardandır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11