Şampuanla Cam Silinir Mi?

Camlar dışarı ile temas halinde olduklarından çok sık kirlenirler. Temizliği için çeşitli malzemeler kullanıldığı gibi şampuan da kullanılabilir. Peşi şampuan ile cam nasıl temizlenir?

Özel Haber 21.08.2020, 14:40
Şampuanla Cam Silinir Mi?

Evin yansıması camlardır. Bir evin temiz olup olmadığını camlara bakarak anlamak mümkündür. Ancak her cam ne yazık ki kolay silinebilir ve parlak olmayabilir. Bezler, fanilalar, tüy bırakmayan mikrofiber bezler gibi birçok malzemenin yanında bir de sıvı ya da katı kullanılan ek maddeler camların temizliği için yeterli olmayabilir.

Gazete kağıdı da yeterli parlaklığı vermeyebilir. Verse de bu kez koku insanın hoşuna gitmez ve dahasını ister. Ancak öyle bir malzeme vardır ki neredeyse tüm camların parlamasını, temizlenmesini ve güzel kokmasını sağlar. Bu malzeme ise şampuandır. İşte şampuanla cam silinir mi diye soranlar için şampuanın cam silinmesinde kullanımı ve yöntemi.

Şampuan Nasıl Kullanılmalıdır?

Her türlü temizlik malzemesi gibi elbette şampuanın da kullanımı kısıtlı olmalıdır. Bilinmelidir ki kimyasal içerikli olan her malzemeyi güneşin olmadığı alanlarda kullanmak daha mantıklıdır. Güneş olursa sıcaklık artar ve buharlaşma hızlanır. Buharlaşmanın hızlanması demek parlaklığın çabuk kaybedilmesi demektir.

O yüzden seçilecek ürün bile buna uygun olmalıdır. Şampuan tüm bu sayılan durumları içine almakta ve kolay kullanım sağlamaktadır. Ancak şampuan kullanılırsa aşırıya kaçmadan, altından kalkılamayacak kadar köpük kullanmadan gereken yapılmalıdır. 1,5 litre suya yaklaşık olarak 3 yemek kaşığı kadar şampuan eklenerek köpük sağlanmalıdır. Ancak suyun laçkalaşmamasına özen gösterilmelidir. Şampuanla camların silinmesi daha kolay olacak ve lekeler daha çabuk bir şekilde çözünerek çıkacaktır.

Şampuan sayesinde ayrıca ortama güzel bir koku yayılması da sağlanacaktır.

Şampuan Neyle Desteklenebilir?

Şampuan bulanamadı ya da yeteri kadar şampuan eklenemedi ve eksik kaldı. İşte o an şampuanı destekleyebilecek ya da yerini tutabilecek ekstra ürünlere ihtiyaç duyulur. Şampuanın yetersiz kaldığı ya da olmadığı durumlarda şampuan yerine tuz konulması önerilmektedir. Suya tuz konduğunda şampuanla aynı işlevin görüleceği bilinmelidir.

Tuz hem parlaklık sağlayacak hem de camların kolay silinmesine yardımcı olacaktır. Öyle bir temizlik malzemesi vardır ki şampuanla da desteklendiğinde doğallığı ile hem camları arındıracak hem de parlaklık ve saydam bir görüntü sağlayacaktır. O malzeme ise arap sabunudur. Arap sabunu yine suyla karıştırılıp köpürtülerek kullanılmalıdır ve aşırısından elbette kaçınılmalıdır.

Arap sabununa ek olarak yeşil sabun ya da sıvı sabun da tercih edilebilmektedir. Bu durumda kullanılabilecek en doğru temizlik ürünü ise şampuan olmakta ancak şampuanın etkinliği de belirli ürünlerle artırılabilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03