Sağlıklı saç derisi için ne yapılmalı?

Güzelliğin en çnemli tamamlayıcısı olan saç bakımı oldukça önemlidir. Sağlıklı saçlara ancak sağlıklı saç derisiyle birlikte sahip olunur. Pek sağlıklı saç derisi için neler yapılabilir?

Özel Haber 30.04.2020, 17:29
Sağlıklı saç derisi için ne yapılmalı?

Sağlıklı ve ışıldayan saçlara ulaşmak artık zor değil. en az saç bakımı kadar önemli olan saç derisi bakımını yapmazsanız yaptığınız saç bakımı kalıcı olmayabilir. İşte sağlıklı saç derisine sahip olmanız için birkaç öneri...

DENGELİ BESLENİN

SAÇ DÖKÜLMESİ BESLENME | Saç Dökülmesi - Ekimi - Bakımı Hakkında ...

Mükemmel saçlara ve sağlıklı bir saç derisine sahip olmak için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Beslenmeniz dengeli olmalı, yani kafa derinizin sağlığı için önemli olan tüm besinler tüketilmelidir. Yeşil yapraklı sebzeler, fındık, yumurta, fasulye, balık tavuk saç büyümesine yardımcı olan iyi bir protein kaynağıdır. Antioksidan bakımından zengin yiyecekler tüketin. Metabolizmanızı hızlandırır ve kafa derinizdeki kan dolaşımını hızlandırır.

SAÇ DERİNİZE MASAJ UYGULAYIN

Saç derinize masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ile yapılan masaj saçlarınızın büyümesini ve güçlenmesini hızlandırır. Ayrıca vitaminlerle dolu olduğundan saç kremi işlevi görür.

ISLAK SAÇLARINIZI TARAMAYIN

Duş sonrası saçlarınızı taramaktan kaçının çünkü ıslak saç kökleri yumuşaktır ve dökülmeye neden olur. Saçlarınızın kendi halinde kurumaya bırakın.

SAÇ BOYALARINDAN KAÇININ

Saç boyasının zararları nelerdir? Uzmanlar açıkladı... - Güzellik ...

Saç boyaları kimyasal içeriklidir ve kafa derisine ciddi zararlar verebilir. Saç boyaları saçınızın nemini kaybetmesine, kuruluğa ve sertleşmeye neden olur. Kimyasal ürünler yerine bitkisel saç boyalarını kullanmayı deneyin.

SAÇ DERİNİZE MASKE UYGULAYIN

Saç derisi maskesi nasıl uygulanır? | Saç çıkaran ve gürleştiren ...

Saç tipinize uygun maskeler saç derinizi besler. Saç sorunlarınızı ortadan kaldırır ve daha güçlü, sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11