Camları Parlatmak İçin Ne Yapılır?

Camlar parladığı zaman çok daha şık olur. Ayrıca parlak olmaları temiz olduğu anlamına da gelir. Peki camlar nasıl parlatılır?

Özel Haber 21.08.2020, 14:51
Camları Parlatmak İçin Ne Yapılır?

Cam temizliği dışarıdan görüldüğü gibi ne yazık ki kolay değildir.  Ancak bazı noktalar ve yöntemlerle iş kolaylaşmaktadır ve camlar parlak bir görünüme kavuşmaktadır.  Her mevsimin güzelliği evdeki eşyaları farklı şekilde etkiler.  Yağmur,  kar,  dolu hatta kavurucu güneş camlar üzerinde iz bırakabilecek şekilde etki yaratabilir.

Her mevsim camları parlatmak yine ev hanımlarına kalır.  Ev hanımları yağmurda, kar yağarken, fırtınada ve doluda zaten cam silemezler.  Ancak kavurucu güneşte de ne yazık ki cam yine silinememektedir.

Güneşte silinen camlar iz bırakmakta ve yüzeyde bez izleri sürekli belli olmaktadır.  Pratik kullanışlı bezler olsa bile yine de cam parlatmak oldukça zor bir iştir.  Camları parlatmak için ne yapılır?

Camların Parlatılmasının Püf Noktaları

Öncelikle camın neyden dolayı kirlendiği önemlidir.  Camın yüzeyinde is,  toz,  buhar, su damlası ya da buğu olabilir.  Dolayısıyla camın temizlenmesi cam üzerindeki kire bağlıdır.  Camın parlatılması için yapılması gerekenler ise;

  1.  Temizlenecek olan camın üstüne direkt olarak güneş ışığı gelmemesine özen gösterilmelidir.  Dikkat edilmediği takdirde cam üzerinde meydana gelen yansıma ve parlamalar camın bir şekilde görülebilmesini engelleyecek ve etkili temizliği mümkün kılmayacaktır.
  2. Temizlik anında ve temizlikten sonra camlarda parmak izi olması istenmiyorsa temizlik eldiveni kullanılması önerilmektedir.  Temizlik eldiveninin de sürekli olarak temiz tutulması ve tozlu yüzeylere değdirilmemesi önlenmelidir.
  3. Cam yüzeylerinin üzerinde tiftik artığı bırakan bez veya kağıt havlu benzeri malzemeler kullanılmamalıdır.  Buna benzer temizlik ürünleri bırakmış oldukları artıklarla camların daha kirli görünmesine sebep olmaktadır.  Camların temizliği için en uygun malzemeler ise pazen bez,  mikrofiber bez ve gazete kağıdı olmaktadır.
  4. Cam yüzeyinin temizlik öncesinde üstünde bulunan toz ve kirlerin alınması için ıslak bir bez yardımıyla camın yüzeyi temizlenmelidir.  Genel kir ve toz alındıktan sonra camların temizliği ıslak bir bezle silinebileceği gibi cam temizleyici ürünlerin kullanılması da camların parlamasına yardımcı olacaktır.  Özellikle deterjan ya da arap sabunu etkili bir temizlik sağlayacaktır.
  5. Çamaşır suyu ile temizlik ürünlerinde genel kullanımı olan amonyak temizlik sonrasında parlak cam isteyenlerin tercih ettiği ürünler olmaktadır.
  6. Yine bulaşıkların paylaşılmasında etkili olan deterjan ve parlatıcılar camlarında parlatılması da etkilidir.  Camlarını doğal bir şekilde parlatmak isteyenler ise beyaz sirkeyi kullanabilirler. Sirke camların etkili bir şekilde parlatılmasını sağlar.
  7. Temizlenen cam hem parlaklığını korusun hem de uzun süre temiz kalsın diyenler için önerilen ise camların gliserin damlatılmış bezle silinmesidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11