Ayna Temizliği Nasıl Yapılır? Aynada İz Bırakmadan Temizlik Yapma

Aynalar parmak izi ya da diğer sebeplerden dolayı sürekli kirlenirler ve leke olur. Bu lekelerin iyi temizlenmesi için ne yapmak gerekir?

Özel Haber 24.08.2020, 12:57
Ayna Temizliği Nasıl Yapılır? Aynada İz Bırakmadan Temizlik Yapma

Aynalar kişinin kendini net görebilmesi için temizlik bakımından parlak ve düzgün yansıtır olmalıdır. Düzgün yansıtmayan ayna kişinin canını sıkar ve parlak yüzeyi kişiyi olduğu gibi göstermez. Ayna temizliğinin püf noktaları vardır ve özellikle parlak alanlarda bu püf noktalar çok işe yaramaktadır. Ayna silinse bile ne yazık ki iz kalabilmektedir. Özellikle sıcak havalarda ve güneş alan aynalar lekeleri daha çok belli etmektedir. Aynada iz kalmaması için ne yapılmalıdır sorusu da sürekli olarak sorulmaktadır.

Aynalar Nasıl Temizlenmelidir?

Antre ve salonlarda kullanımı çok tercih edilen aynalar dekoratif olarak kullanılmakta ve ayrıca banyolar ve yatakların olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Aynalar en ufak dokunuşta farklı çeşitlerde kirlenebiliyor. Güneş ışığı alan alanlarda ayna üzerinde bulunan toz ve banyodaki su lekeleri, diş macunu lekesi ve sabun artıkları aynaları kirletebiliyor. Ayna üzerinde bulunan lekelerin temizlenmesi için gerekli olan malzemeler de yumuşak temizlik sağlayan bez, eski bir havlu ya da mikrofiber bezler olabilir.

Aynaların türleri farklı olduğu için her ayna için farklı bir temizleme yöntemi de bulunabiliyor. Banyo aynası için yarım litre suya yarım kapak sıvı temizleyici dökülmelidir. Kuru bez işaret parmağına dolanmalı ve leke üzerinde daireler çizerek lekenin çıkarılma potansiyeli artırılmalıdır. Küçük daireler ile diş macunu ya da sabun artığı gibi lekeler daha kolay çıkabilir. Ayna eğer çok kirliyse bulaşık süngerinin yumuşak yeri de kullanılabilmektedir. Fakat sünger pek önerilmese de yine de sünger kullanımı yaygındır.

Su lekesi ya da toz bulunan aynalar üzerindeki tozun nemli bir bezle alınması önerilmektedir. Ardından daha nemli ve doğal deterjanlı bir bezle beraber aynanın yüzeyi silinmelidir. Aynanın parlaması için mutlaka kuru bezle üzerinden geçilmesi sağlanmalıdır.

Lekeli Aynaların Temizlenmesi İçin Kullanılan Malzemeler

Ayna temizliği için herkesin bildiği malzeme beyaz sirkedir. Beyaz sirke su ile seyreltilerek ayna silinmelidir. Onun dışında bulaşık deterjanı, sıvı deterjan ve arap sabunu da yine etkili temizleyiciler arasında bulunmaktadır. Lekeli aynaların tamamen temizlenmesi ise aynanın iyice kurutulmasına bağlıdır. Parlak aynalar için yumuşak bez kullanımı da önemlidir. Aynayı mutlaka çizmeyen ve yumuşak kuru bezlerin kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24