Selçuk Balcı kimdir? Selçuk Balcı kaç yaşında ve nereli? İşte Selçuk Balcı şarkıları ve hayatı

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak programının ilk bölümde yer alacak olan konukları merakla araştırılıyor.

Magazin 17.04.2021, 16:00 İrem Durak
Selçuk Balcı kimdir? Selçuk Balcı kaç yaşında ve nereli? İşte Selçuk Balcı şarkıları ve hayatı

Selçuk Balcı kimdir? Selçuk Balcı kaç yaşında ve nereli? İşte Selçuk Balcı şarkıları ve hayatı

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak programının ilk bölümde yer alacak olan konukları merakla araştırılıyor. Uzun zaman televizyon ekranlarında ortada olmayan Selçuk Balcı Kuzeyin Oğlu Volkan Konak konuklarından biri olarak programda yer alacak. Peki Selçuk Balcı kimdir? Selçuk Balcı kaç yaşında ve nereli? İşte Selçuk Balcı şarkıları ve hayatı…

Selçuk Balcı'nın hayatı ve şarkıları merak konusu oluyor. Karadeniz müziğinin tanınmış isimlerinden biri olan Selçuk Balcı araştırılmakta. Selçuk Balcı kimdir? Selçuk Balcı kaç yaşında ve nerelidir? İşte Selçuk Balcı şarkıları ve hayatına dair bilinmeyenler…

Selçuk Balcı Kim?

Selçuk Balcı, 4 Temmuz 1988 yılında Çayeli, Rize'de dünyaya geldi. Türk halk müziği sanatçısı. Rize'nin Çayeli ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. İlkokulu doğmuş olduğu bu yerde tamamladı. İlkokulu bitirmesinin ardından ailesiyle birlikte Ankara'ya yerleşti. Çocukluğundan bu yana bağlama çalmasına rağmen lise senelerinde kemençeye merak saldı. Kendini bu konuda geliştirdikten sonra birçok Karadenizli şarkıcıya kemençe çalarak eşlik etti.

2011 senesinde Kalan Müzik etiketiyle Patika adlı ilk albümünü çıkardı. 2 senelik aranın sonrasında 2013 yılında Mila isimli ikinci albümünü yine Kalan Müzik etiketi ile piyasaya sundu. 3. albümü olan Felamur ise 13 Mayıs 2016 yılında dinleyicileri ile buluştu.

Selçuk Balcı bugüne kadarki çıkarmış olduğu kişisel albümünün dışında birkaç film ve dizinin de müziklerini gerçekleştirdi. Bizum Hoca, Moskova'nın Şifresi: Temel ve Benim İçin Üzülme gibi yapımlarda kendi yapmış olduğu bestelerinden birkaç parça verdi. Zülfü Livaneli'nin de 50. senesi için yapmış olduğu projede bir tane şarkıyı seslendirdi. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi için de müzik yapmıştır.

Selçuk Balcı’ya Ait Albümler

Patika - 2011

Mila - 2013

Felamur - 2016

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10