Reynmen ve Enes Batur Dahil 10 Fenomene 'Korsan Çekiliş' Soruşturması

Sosyal medyada furya haline gelen ve çok fazla kişinin katıldığı çekilişler, fenomenlerin başına iş açtı.

Magazin 12.01.2021, 19:45 İrem Durak
Reynmen ve Enes Batur Dahil 10 Fenomene 'Korsan Çekiliş' Soruşturması

Reynmen ve Enes Batur Dahil 10 Fenomene 'Korsan Çekiliş' Soruşturması

Sosyal medyada furya haline gelen ve çok fazla kişinin katıldığı çekilişler, fenomenlerin başına iş açtı. Aralarında Jahrein, Reynmen, Pqueen ve Enes Batur gibi ünlü adların da bulunduğu 10 fenomen hakkında soruşturma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu çekilişlerin yasa dışı ve bu gibi çekilişlerin bir suç olduğunu ileri sürüyor. Reynmen ve Enes Batur dahil 10 fenomene 'korsan çekiliş' soruşturması başlatıldı.

Ülkemizde bulunan sosyal medya fenomenleri, bir süredir yeni bir "çekiliş" furyasına giriştiler. Birbirleri ile iş birliği içine giren fenomenler, bu çekilişlerle de evlerden arabalara kadar birçok farklı kategoride ödül dağıtıyorlar. Fakat son zamanlarda iyiden iyiye artış gösteren çekilişler, bazı sosyal medya fenomenlerinin başına bela olmuş ve olacak gibi görünüyor. Alınan bilgilere göre Türkiye'nin en bilindiklerinden biri olan 10 sosyal medya fenomeni ile ilgili soruşturma başlatıldı. Reynmen ve Enes Batur dahil 10 fenomene 'korsan çekiliş' soruşturması başlatıldı.

Henüz yeni gelen bir habere göre sosyal medya fenomenlerine soruşturma açılmasının sebebi, düzenlenmekte olan çekilişin herhangi bir yasal dayanağa dayandırılmıyor olması. Yani fenomenler, bu çekilişleri düzenleyerek resmi izinleri almamış, yani diğer bir deyişle "korsan çekiliş" gerçekleştirmişlerdi. Haliyle de Milli Piyango’ya bağlı bulunan şans oyunları yönetmeliğine aykırı hareket ederek, suç işlemiş oldular. Bu tür bir suça verilecek olan cezası ise azımsanacak türden değil.

Enes Batur, Reynmen, Kendine Müzisyen ve Unlost da soruşturma kapsamında

Son alınan bilgilere göre hakkında soruşturma başlatılmış olan adlar arasında Reynmen, Başak Karahan, Kendine Müzisyen lakaplı Kemal Can Parlak, Unlost olarak bilinen Cantuğ Özsoy, kısa bir zaman önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eğlenceli bir diyalog kurmuş olan  Pelin Baynazoğlu (Pqueen), namıdiğer Jahrein, Tamer Yeşildağ ile Enes Batur yer alıyor.

İnternet fenomenlerini hangi yasaklar bekliyor?

İlgili yönetmeliğe bakıldığında, yasal izin almadan çekiliş düzenlemenin yasak olduğu görülüyor. Kanuna aykırı olarak hareket edilmesi durumunda da çekilişi düzenlemiş olan kişiye 10 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve 2 seneye kadar da hapis cezası verilmesi öngörülmekte. Açılan soruşturma bağlamında verilebilecek olan hapis cezası çok büyük bir ihtimalle gerçekleştirilmeyecek olsa da idari para cezası, sosyal medya fenomenlerini zor duruma sokacak gibi görünmekte.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01