Burak Özçivit Hayatı, Dizileri ve Başarıları

Burak Özçivit kimdir? Burak Özçivit nerelidir? Burak Özçivit kaç yaşındadır? Burak Özçivit ne zaman doğdu? Burak Özçivit fimleri nelerdir? Burak Özçivit dizileri nelerdir? Burak Özçivit ve Fayriye Evcan ne zaman evlendi?

Magazin 10.10.2020, 09:56
Burak Özçivit Hayatı, Dizileri ve Başarıları

Burak Özçivit’in Oyunculuk Öncesi Yaşamı

24 Aralık 1984 İstanbul doğumlu olan Burak Özçivit, son zamanlarda gerek ülkemizde gerekse dünya çapında adını sıkça duyurmuştur. Kariyerine manken olarak başlayan Özçivit, oyunculuk yetenekleriyle ön plana çıkmıştır.

2000 yılında Kazım İşmen Lisesi’nden mezun olup Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünü kazanan Özçivit, Best Model of Turkey yarışmasına ilk kez 2003 yılında katılmış ve gelecek vadeden manken seçilmiş.

Dikkatleri üstüne çeken Burak Özçivit, yarışmanın ardından Uğurkan Erez’in ajansı olan Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamış. 2005 yılında Best Model of Turkey yarışmasına tekrardan katılmış ve birinci seçilmiş.

Best Model of Turkey seçilmesinin ardından Best Model of The World yarışmasına katılmış ve ikinci olarak ülkemizi gururlandırmıştır. Birçok yurt içi ve yurt dışı defilede boy göstermiştir.

Burak Özçivit’in Oynadığı Diziler

Burak Özçivit’in oyunculuk hayatı Eksi 18 dizisinde komiser Murat karakterini canlandırarak başlamıştır. Ardından 2007 yılında Zoraki Koca adlı dizide rol almıştır. O yıllarda adını henüz duyuramayan Özçivit, 2008 yılında sevilen dizi Baba Ocağı’nda Güven karakterine hayat vermiştir.

Sinem Kobal ve Merve Boluğur gibi isimlerle Küçük Sırlar dizisinde sahneyi paylaşmış ve dizide Çetin karakterini canlandırmıştır. Burak Özçivit, adını duyururken dönemin popüler dizisi Muhteşem Yüzyıl’da Malkoçoğlu karakteriyle gündeme gelmiştir.

Şu anki eşi olan Fahriye Evcen ile tanışmasına vesile olan, Reşat Nuri Güntekin’in aynı isimli romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde başrol Kamran’ı canlandırmıştır.

2015 yılında başlayan ve Neslihan Atagül ile başrolü paylaştığı Kara Sevda dizisinde Kemal karakterine can vermiştir. Şu an halihazırda Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey karakterini canlandırmaktadır.

Burak Özçivit’in Rol Aldığı Diziler İle Kazandığı Ödüller

Sevilen oyuncu oynadığı dizilerde gösterdiği başarılı performanslarla birçok ödül kazanmıştır. Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Malkoçoğlu karakteri ile kazandığı ödüller:

  • GQ Men of The Year Ödülleri’nde Yılın Oyuncusu
  • Galatasaray Üniversitesi 2012’nin En’leri Ödülleri’nde En İyi Erkek Dizi Oyuncusu

2014 yılında ise Çalıkuşu dizisi sayesinde 4 ödülün sahibi olmuştur:

  • YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri’nde En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu
  • Magazinci.com İnterner Medyası En İyi Erkek Oyuncu
  • Elle Style Ödülleri’nde Yılın Erkek Oyuncusu
  • Haliç Üniversitesi’nin düzenlediği 2014’ün En’leri Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu seçilmiştir.

2015-2017 yılları arasında yönetmen koltuğunda Hilal Saral’ın oturduğu Kara Sevda dizisi ile:

  • Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü
  • Bilkent Televizyon Ödülleri’nde En İyi Drama Erkek Oyuncu Ödülü’nü
  • Magazinci.com İnternet Medyası Ödülleri’nde Yılın TV Performansı Ödülü’nü kazanmıştır.

Burak Özçivit’in Rol Aldığı Filmler

Özçivit’in ilk film deneyimi 2007 yılında Musallat filmindeki Suat karakterini canlandırarak başlamıştır. Ardından 2013'te Zarafa filminde Hasan karakterini n Türkçe dublajını seslendirmiştir.

Çalıkuşu dizisinde uyumları çok beğenilen Fahriye Evcen ile 2015 yılında Aşk Sana Benzer isimli filmde sinemaseverlerin karşısına çıkmıştır. 2016 yılında Kardeşim Benim ve 2017 yılında Kardeşim Benim 2 filmlerinde rol almıştır. Son olarak 2018 yılında Can Feda filminde Yüzbaşı Alparslan rolünü canlandırmıştır.

Burak Özçivit’in Rol Aldığı Filmler İle Kazandığı Ödüller

Aşk Sana Benzer filmi ile 2016 yılında:

  • YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri’nde En Beğenilen Erkek Film Oyuncusu
  • İTÜ EMOS Başarı Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Erkek Film Oyuncusu seçilmiştir.

Burak Özçivit aynı zamanda 2017 yılında;

  • The ONE Awards Yılın En Başarılı Erkek Ödülü’nü
  • GQ Men of The Year Ödülleri’nde Yılın Konuşulan Adamı Ödülü’nü kazanmıştır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04