Ayla filmi konusu nedir? Ayla oyuncuları kimler, nerede çekilmiştir?

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın, senaristliğini de Yiğit Güralp'in yapmış olduğu 2017 yılı çıkışlı Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı sinema filmi olarak uyarlanan Ayla nerede çekilmiştir?

Magazin 25.05.2021, 14:30 İrem Durak
Ayla filmi konusu nedir? Ayla oyuncuları kimler, nerede çekilmiştir?

Ayla filmi konusu nedir? Ayla oyuncuları kimler, nerede çekilmiştir?

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın, senaristliğini de Yiğit Güralp'in yapmış olduğu 2017 yılı çıkışlı Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı sinema filmi olarak uyarlanan Ayla nerede çekilmiştir? 1950 senesinde başlayan Kore Savaşı esnasında yaşanan gerçek bir hikâyeden esinlenerek yapılan filmin çekimlerine 2016 tarihinde başlandı. Çekimler Türkiye'de ve Güney Kore'de yapıldı. Peki Ayla filmi konusu nedir? Ayla oyuncuları kimler, nerede çekilmiştir?

Ayla Konusu Nedir?

1950 senesinde Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırdığı tarihlerde Birleşmiş Milletler'in gerçekleştirmiş oldukları yardım çağrısı sonucu Türkiye, Kore'ye bir tugay göndermiştir. Her şey gönderilen tugayın içerisinde yer alan askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay'ın gece savaş meydanında annesi ve babası öldürülmüş küçük bir kız bulması ile başlar. Sıra 5 yaşında yaşayan küçük kıza ad vermeye geldiğinde Süleyman Astsubay "ay gibi yüzü var zaten ay ışığında bulduk" diyerek Ayla adını koyar. 15 ay boyunca Ayla'nın bakımını üstlenmiş olan Süleyman Astsubay'ın artık Türkiye'ye dönmesi gerekecektir. Devamında üst düzey kişilerin devreye girmesiyle beraber de Ayla Kore'deki Türk askeri misyonunca kurulmuş Ankara Okulu'na gider. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay onu Türkiye'ye götürmek için çeşitli yolları dener ancak bir türlü Güney Kore yasalarını aşıp Ayla'yı Türkiye'ye döndüğü zaman yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 sene sonra Ayla ve Süleyman Dilbirliği Güney Kore'de, Ankara Parkı'nda tekrar buluşurlar.

Ayla filmi künyesi

Ayla, yönetmenliğini Can Ulkay'ın, senaristliğini de Yiğit Güralp'in yaptığı 2017 tarihli Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı sinema filmi. 1950 senesinde başlayan Kore Savaşı esnasında yaşanan gerçek bir hikâyeden uyarlanmış olan filmin çekimlerine 2016 tarihinde başlandı. Çekimler Türkiye'de ve Güney Kore'de yapıldı. Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun üstlenmiş olduğu filmin, müzikleri ise Fahir Atakoğlu tarafından bestelenmiştir. 27 Ekim 2017 yılında Türkiye'de vizyona giren filmin başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Lee Kyung-Jin, Çetin Tekindor, Ali Atay ile Murat Yıldırım gibi ünlüler yer almaktadır. Kore Savaşı esnasında Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Dilbirliği ile Koreli Eunja Kim'in gerçek yaşanan olaylardan esinlenerek sinemaya uyarlanmış olan filmidir.

Ayla, 4 Mart 2018 yılında düzenlenen 90. Akademi Ödülleri'nin Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü kategorisinde yarışmak için Türkiye'nin aday adayı olarak gösterildi ancak yapılan elemeden sonra aday olamadı.

Oyuncular

Ayla filmin başrollerini İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol, Lee Kyung-Jin, Ali Atay ile Murat Yıldırım paylaşmaktadır.

İsmail Hacıoğlu - Süleyman astsubay/Süleyman Dilbirliği (1950)

Kim Seol - Ayla (1950)

Çetin Tekindor - Süleyman astsubay (2010)

Lee Kyung-Jin - Ayla (2010)

Taner Birsel - Binbaşı Fuat

Ali Atay - Ali astsubay

Mehmet Esen - Albay Celal

Murat Yıldırım - Üsteğmen Mesut

Eric Roberts - Binbaşı General Coulter

Erkan Petekkaya - Binbaşı İskenderun

Kim Byoungsoon - Güney Kore Generali

Cade Carradine - Yüzbaşı Lorenzo Cage

Altan Erkekli - Hüseyin Dilbirliği

Meral Çetinkaya - Nimet (2010)

Sinem Öztürk Uslu - Gazeteci Özge

Büşra Develi - Nimet (1950)

Ali Barkın - Pepe Muharrem

Burç Kümbetlioğlu - Celal

Duygu Yetiş - İclal

Caner Kurtaran - Sadık

Kang Yeon Jeong - Ji-Min

İlber Gürtunca - İlhan

Damla Sönmez - Nuran

Nilgün Kasapbaşoğlu - Ümmü Gülsüm Dilbirliği

Koray Ergün - Halit

Chaby Han - Sung Joon

Esra Dermancıoğlu - Sebahat Dilbirliği

Mine Teber - Nevsal

Johnny Young - Teğmen Lee

Claudia Kooij - Marilyn Monroe

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08