gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Alan Adı Yönlendirme İşlemi En Kolay Nasıl Yapılır?

Alan Adı Yönlendirme işlemini yaparken kullanabileceğiniz iki yöntem bulunmaktadır. Direkt yönlendirme yönteminde doğrudan yönlendirmeleri yapabileceğinizin altını çizmekteyiz.

Teknoloji 08.09.2024, 21:00 Halil Uzan
Alan Adı Yönlendirme İşlemi En Kolay Nasıl Yapılır?

Sahip olduğunuz alan adını bir başka alan adına yönlendirme yapabileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. Alan Adı Yönlendirme işlemleri hakkında detaylı bilgileri elde edebileceksiniz. Domain yönlendirme olarak da adlandırılan bu işlemi gerçekleştirirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu sayede öğrenebileceksiniz. Eğer tasarımını henüz yapmadığınız bir alan adı var ise bu alan adını, tasarımı tamamlanan bir alan adına yönlendirmek istediğinizde kullanabileceğiniz bir yöntemdir.

Alan Adı Yönlendirme Nedir?

Alan Adı Yönlendirme işlemini yaparken kullanabileceğiniz iki yöntem bulunmaktadır. Direkt yönlendirme yönteminde doğrudan yönlendirmeleri yapabileceğinizin altını çizmekteyiz. Çerçeveli yönlendirme olarak da adlandırılan frame yönlendirmede ise tasarımı bulunmayan alan adının, tasarımı olan bir alan adıyla değiştirilmesi işlemi olarak bilinmektedir. Bu şekilde yönlendirme yaptığınızda, ilk haliyle açmış olduğunuz alan adını kullanabilecek, ancak yönlendirme yaptığınız sayfadaki tasarımı kullanabileceksiniz.

Alan Adı Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Alan Adı Yönlendirme işlemini gerçekleştirirken nasıl yapacağınızın yanıtını almak istiyor olabilirsiniz. Yönlendirme işleminin öncesinde üyeliğiniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Bu işlemin ardından Domain işlemleri kısmından yönetime geçmeniz ve karşınıza çıkacak olan butonda yönet butonunu seçerek yönlendirmeleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

1. Müşteri hesabınıza giriş yapmak için paneli kullanmanız,

2. Domainlerim sayfasında yer alan yönet butonu ile alan adı değişikliği yapacağınız domaini seçmeniz,

3. Domain Park hizmetini etkinleştirmeniz ve onay işlemini vermeniz halinde hedeflediğiniz hizmetleri tamamlamış olacaksınız.

4. Bu işlemleri tamamladıktan sonra Alan adı yönlendirme sekmesine tıklamanız ve geçiş yapmanız gerekmektedir.

5. Bu alanda Hedef kısmı, yönlendirme yapmak istediğiniz domain adresini giriş yapacağınız alandır. Durum kodunu burada seçtikten sonra onay vermeniz yeterli olacaktır.

6. Tüm bu işlemleri tamamladığınızda işlem başarıyla tamamlandı uyarısını alabileceksiniz.

En son aşamada ise kapat butonuna tıkladığınızda tercihlerinizin onaylandığını görebileceksiniz. Adım adım gerçekleştireceğiniz yönlendirme işlemleri sayesinde tasarımı olan bir alana geçiş yapmanız mümkün olacaktır.

Yorumlar (0)