gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Mucizevi Patates Yoğurt Diyeti

Her mutfakta bulunan, rahatlıkla uygulanabilen ve kilo verme sorunu olanların en çok tercih ettiği yöntemlerin başında patates ve yoğurt diyeti gelmektedir.

Sağlık 13.09.2024, 00:00 Halil Uzan
Mucizevi Patates Yoğurt Diyeti

Birçok insan belirli zamanlarda çeşitli nedenlere bağlı olarak kilo sorunu yasamaktadırlar. Çoğu zaman dikkate alınmayan bu konu bazen ise tam bir kabus haline gelmektedir. Kilo alma , her insanın hayatının bir döneminde mutlaka karşılaştığı bir durumdur. Bu dönemler de kişiler kendilerini mutsuz ve özgüvensiz hissetmektedirler. Ve bu da kişilerin belirli arayışlar içerisine girmesine sebep olmaktadır. Kilo vermek için internette bitkisel yöntemlerden, cerrahi yöntemlere kadar binlerce yol bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok beğenilen ve yapılanlar ise diyet yemekleri veya uzmanların önerdiği diyet listeleridir.

Her mutfakta bulunan, rahatlıkla uygulanabilen ve kilo verme sorunu olanların en çok tercih ettiği yöntemlerin başında patates ve yoğurt diyeti gelmektedir. Patates ve yoğurt zaten günlük hayatta kullandığımız ve faydaları saymakla bitmeyen ürünler arasındadır. Hâl böyle olunca patates ve yoğurdun faydalarından dolayı bu diyet sağlıklı bir diyet olarak kayda geçmiştir. Bundan dolayı da gönül rahatlığıyla uygulanabilen bir diyettir. Peki patates ve yoğurt diyeti nasıl yapılır?

Patates ve Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak bu diyet adından da anlaşılacağı üzere patates ve yoğurt üzerine kurulmuş bir diyettir. Fakat bu diyeti öbür diyetlerden ayıran en önemli faktör sadece patates ve yoğurt tüketilmesidir. Bu yüzden kesinlikle çok fazla bir süre uygulanmamalıdır. Patatesi haşlamadan başka şekilde tüketsem olmaz mı diyen kişiler için de maalesef herhangi bir alternatif bulunmuyor çünkü bu diyet kısa süren ve kilo vermede direk etkili bir diyettir bundan dolayı belirtildiği üzere sadece haşlanmış olarak patatesi tüketmek mümkündür.

Patates yoğurt diyetini yapmaya karar veren ve öğün olarak nasıl tüketeceğini merak edenler için kısaca 2 ünlük örnek patates yoğurt diyeti şöyledir:

1.gün

Kahvaltı: 1 adet patates haşlanır ve yanında 4 yemek kaşığı yoğurt ile tüketilir.

Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 4 yemek kaşığı yoğurt aynı sabah kahvaltısında olduğu gibi tüketilir. Yoğurdun üzerine istenilen ve zevke bağlı olarak nane gibi baharatlar eklenilerek lezzetlendirilir.

Akşam yemeği: Aksam yemeğinde sadece 8 yemek kaşığı yoğurt tüketilir. Yoğurdun yanında da taze yeşillikler tüketilerek yoğurt desteklenmelidir.

Gün içinde: Bol su ve yeşil çay tüketilebilir. (çayı en fazla 3 fincan tüketilir. zaten fazlası normalde de çok tercih edilmez)

2.gün:

Kahvaltı: 4 yemek kaşığı yoğurt ile güne başlanılır.

Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates ile 3 yemek kaşığı yoğurt tüketilir. Haşlanmış patates üzerine kalorisiz ve lezzetli baharatlar serpilerek tüketilmesi tavsiye edilir.

Akşam yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 8 yemek kaşığı yoğurt yenilir.

Yoğurdun yanında taze yeşil soğan yenilebilir.

Gün içinde: Yine aynı şekilde çay ve bol su tüketilir. Çay en fazla 3 bardak tüketilmelidir.

Patates ve Yoğurt Diyetin de Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Öncelikli olarak her diyette olduğu gibi bu diyeti de doktor ve uzman bilgisi olmadan, danışılmadan kesinlikle yapılmamalıdır
  • Patates ve yoğurda karşı hassasiyeti olan, alerjisi bulunan kişiler bu diyeti kesinlikle uygulamamalıdır.
  • Bu diyet sadece iki ürünü bulunan yani çok fazla sınırlayıcı bir diyettir. Bundan dolayı uzmanlar bu diyeti en fazla 3 gün yapılmasını uygun bulmuşlardır. Bu diyet asla 3 günden fazla yapılmamalıdır.
  • Gün içerisinde bolca su tüketilmelidir.
  • Diyet halinde kişide göz kararması, mide bulantısı, halsizlik gibi şikayetler oluşursa kesinlikle diyet sonlandırılması ve doktora başvurulmalıdır.
  • Bu diyet çok fazla kilo sorunu bulunan her diyeti uygulamış fakat sonuç alamamış veya kilo problemi yüzünden sağlık konusunda sıkıntılar yaşayan kişiler için önerilir. Eğer belirli bir kilo sorunu yoksa dış görünüşünden rahatsız olan ve değiştirmek isteyen kişiler diyet arıyorsa az kalorili ve bol besinli diyetler önerilir. O tarz diyetler kişi için daha faydalı ve sonuç odaklı olacaktır .

Yorumlar (0)