gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Kilo Vermek İçin Önerilen Diyet Listeleri: Kilo Vermenin Pratik mi Pratik Yolu

Doğal besinler, sebze, meyve ve yağsız yiyecek tüketilmelidir. Aşırı ekmek kullanımı ya da hamur işlerini bırakmalı onun yerine yulaflı ya da lif kaynağı yüksek olan besinler tüketilmedir.

Sağlık 19.09.2024, 23:55 Halil Uzan
Kilo Vermek İçin Önerilen Diyet Listeleri: Kilo Vermenin Pratik mi Pratik Yolu

Fiziksel açıdan çok rahatsız bir duruma neden olan fazla kilolar günümüzde hızla atmaktadır. Durumun şartlarından dolayı ya da düzensiz beslenmek aşırı kilo almaya neden olmaktadır. Bu sebeple hemen kilo vermek ve sağlıklı bir şekilde zayıflama arayışlarına girilmektedirler.

Doğal besinler, sebze, meyve ve yağsız yiyecek tüketilmelidir. Aşırı ekmek kullanımı ya da hamur işlerini bırakmalı onun yerine yulaflı ya da lif kaynağı yüksek olan besinler tüketilmedir. Hareketsiz bir yaşam kilo alımına sebep olmakta ve vücut direncini düşürmektedir.

Bundan dolayı spor yapılmalı ya da düzenli yürüyüş yapılmalıdır. Özellikle yemeklerden sonra kısa bir yürüyüş hem vücut hem de zayıflamak adına çok yararlı olacaktır. .

Sağlıklı Zayıflamak İçin Diyet listeleri

Bir haftada 5 kilo zayıflatan diyet listesi; 7 gün boyunca ara vermeden devam edilmelidir. Diyet listesi;

  • Sabah kahvaltısı; bir dilim beyaz peynir, bir tane yumurta, iki dilim kepekli ekmek, bolca yeşillik ve 4 tane zeytin tüketilmelidir. Bunun yanında şekersiz çay ya da yeşil çayda içilebilir.
  • Ara öğün; bir bardak ya da bir çay bardağı süt ve süte karışım olarak az miktarda kahve eklenir. Kahve, içeriğinde bulunan kafeinden dolayı metabolizma hızlanmasını sağlayacaktır.
  • Öğle menüsü; ızgara et( tavuk, kırmızı et ya da balık) sadece bir porsiyon olarak tüketilmelidir. Bir dilim kepek ekmeği, bol yeşillik olan salata ve bir bardak ayran tüketilmelidir.
  • İkindi menüsü; bir bardak yoğurt, 2 kaşık yulaf ve bir tane mevsim meyvesi tüketilmelidir. Bu öğünde oldukça az yemeli ve bol hareket edilmelidir.
  • Akşam menüsü; bir tabak çorba tabi miktarı az olacak şekilde ve bir tabak mevsim meyvesi tüketilmelidir. Bunun yanında bir de yoğurt ve zeytinyağlı yiyecekler tüketilmelidir. Akşam yemeğinden sonra hemen yatılmamalı ve bolca hareket edilmelidir. Bol bol sıvı tüketmeli öğünlerden önce mutlaka su içilmelidir. Karbonhidrat alımı azalmalı hatta hiç tüketilmemelidir.

Bir diğer zayıflama diyet listesi ise haftada 7 kilo verdiren diyet biçimidir.

  • Sabah; ilk olarak hafif bir yürüyüş ve daha sonra bir dilim ekmek, bir miktar beyaz peynir ve şekersiz kahve tüketilmelidir.
  • Öğle; bir tane haşlanmış yumurta, mevsim salatası ve dereotu tüketilmelidir. Bol bol yeşillik tüketilmeli ve yemeğe başlamadan her öğün de ilk olarak iki bardak su tüketilmelidir.
  • Akşam; günün yemeği ya da tavuk yenilmeli ve bol yeşillikten oluşan salata tüketilmelidir. Bu diyeti bir hafta düzenli olarak yapılmalı ve hamur işinden uzak durulmalıdır.

Kilo Vermek İçin Yapılaması Gerekenler

Kilo vermek sanıldığı kadar zor bir durum değildir. Kararlı olarak başlandığı vakit kısa zamanda kilo verilecek ve istenilen forma geleceksiniz. Bol bol sıvı tüketimi, mevsim meyvelerinde yararlanma ve düzenli spor yapıldığı zaman kilo vermek çok kolay olacaktır.

Yeşillikler brokoli, ıspanak, domates, marul, pazı ve salatalık gibi gıdalar kilo vermek için gereklidir. Spor yapmak çok yararlı olsa da fazla ve ağır sporlar yapmak zararlı olabilir. Düzenli uyumak sağlıklı zayıflamak adına uygulanacak önemli adımlardan biridir.

Metabolizmayı sürekli aktif tutmak yani az ama sık sık öğünler yapılmalıdır. Metabolizmayı en çok çalıştıran ise proteindir. Bu nedenle içeriğinde protein ağırlıklı yiyecekler tüketilmelidir. Şeker, un ve tuzdan mutlaka uzak durulmalı, işlenmiş yağlar kesinlikle tüketilmemelidir.

Spor yaparken kasları çalıştıran hareketleri yapmak ve düzenli olarak yürüyüş yapılmalıdır. Genel olarak zararlı olan her şeyden uzak durmalı, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı olmalıdır.

Yorumlar (0)