Rüyada Kedi Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada kedi görmek, rüyada yavru kedi görmek, rüyada hamile kedi görmek ve çok daha fazlasının manası işte burada.

Kedi 06.08.2020, 20:52
Rüyada Kedi Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada kedi görmek dedikodu, imansız kişi, hırsıza işaret ederken; kediyi sevmek; şımarmaya, sevince, çocuğu için sürekli çalışıp didinen kadına delalet eder. Rüyada kedinin görülmesi fesat ehli hırsız olan birisine yorulur.

Rüyada siyah renkte kedi görülmesi savaş ile husumet ve bunlarla birlikte şefkatli bir kadına da yorulur. Rüyada kedi görmek düşmanlığı, hizmetçiyi, keder ile hüzne delalet eder. Ayrıca bir kimsenin rüyasında kedi görmesi edep, övgü ve ahlak anlamları taşır. İşte farklı anlamlarda rüyada kedi görülmesi;

Rüyada Erkek Kedi Görülmesi

Erkek kedi bir kimseyi arkasından çekiştirmek anlamını da taşımaktadır. Erkek kedi görmek kitap ile hesap defteri anlamına da gelir. Rüyada erkek kedi görmek hanım için cefa anlamını taşır.

Rüyada Büyük Bir Kedi Görmek

Rüyada erkek kedinin görülmesi düşmana, hırsıza ve söz taşımaya işarettir. Rüyada büyük bir kedi görülmüşse bir kişiyi arkadan çekiştirmeye tabir edilir. Büyük kedi görülmesi hüzne ve kedere yorulur. Güç ile yaratıcılığı temsil edebildiği gibi kötü şans ile talihsizliğe de yorulur.

Yavru Kedi Görülmesi

Rüyada görülen kedi aynı zamanda hizmetçiye işaretken, yavru kedi görülmesi, hizmetçi ile koruyucu anlamına gelmektedir. Bazı rüya yorumcuları yavru kedinin görülmesini hırs, düşmanlık, keder ile hüzün olarak yorumlamaktadır. Rüyada kedinin etinden ya da yağından herhangi bir şey almak ise hırsızın malından gelecek olan menfaattir.

Yavru kedilerin görülmesi rüya sahibinin yakın çevresini ihmal ettiğine ve yeteri kadar ilgi göstermediğine işaret eder. Bir de yakın bir kişinin yardım bekliyor olduğunu ifade eder. Birçok zaman da kedi yavruları endişe anlamına gelir. Rüyada kedi yavrusunun görülmesi, müjde ile artan mala da işaret eder. Kedi yavrusu, rüyayı gören kimsenin hayatın sunduğu yeni şeyleri keşfetmesine işaret eder.

Rüyada Kedinin Sevilmesi

Rüyasında kişinin kedi sevmesi, o kişiye kendisini sevdirmeye çalışan birine delalet eder. Bazı zamanlar da bu rüyanın tabiri vefasızlık olarak yorulur. Eğer kedi sokak kedisi ise manasız ve akıl dışı söz kişiyi ifade etmektedir. Kendini halka sevdirmeye çalışan kimse anlamını taşır. Bir de kedi sevmek, çocuğu için çırpınan kadına işaret etmektedir. Kedi okşamak; kedinin sevimsiz olması durumunda liyakati olmayan birine olması gerekenden fazla önem verildiğini gösterir.

Rüyada Kedinin Isırdığını Görmek

Rüyada kedi ısırığı çocuğunun terbiyesi ve ahlakı ile ilgili hırs yapan kadına işarettir. Bu rüya halk ile alakalı adalete ya da dünyanın bulunduğu durumda bozulmalara yorulmaktadır. Kedi ısırığı düşmanları def etmeye işaret eder. Bazı zamanlarda da fesat ehli hırsız biri demektir.

Rüyada Kedinin Tırmalaması

Bir kedinin rüyada tırmalaması; tehlikeli düşmana da işaret eder. Kedinin, bir kimseye sürtündüğünü görmek; kişinin iyi niyetinin kötüye kullanılacağına yorulmaktadır. Bir de bazı dalkavuklarca aldatılmaya delalet eder.

Rüyada Kedi Beslenmesi

Bir kimsenin emrinde çalışan şahıslara işaret eder. Öfkesini durduran, gizli kişilere yorulur. Rüyada kediyi beslemenin çeşitli anlam ile yorumu yapılmıştır. Bazı rüya tabircilerine göre kedileri beslemek problemlerin giderilmesine ve yapılacak iyiliklere işaret etmektedir. Kişinin hayatını pozitif yönde değiştirecek gelişmelere işaret etmektedir. Rahatlık ile varlıklı kimselerden elde edilecek mal ve mülke işarettir. Rüyalarında kedi beslediğini gören kişi bir işletmede amir olur. Derecenin, mevkinin yükselmesini göstermektedir. Şanlı ile büyük kişiler nezdinde yüksek mevkilere çıkmaya yorulur. O kişiler elleriyle gelecek olan mala ve menfaate işaret eder.

Rüyada Bir Eve Kedi Girmesi

Kişinin evine kedi girdiğini görmesi; evine hırsız gireceğine yorulur. Kedinin evindeki yiyeceklerden yediğini görmesi; hırsızın o evden bir şeyler çalacağına işarettir. Bazı yorumcular, kedileri, rüya sahibinin ev halkından birinin olduğu hırsıza yorarlar.

Hamile Kedinin Görülmesi

Rüyadaki hamile kediler, şefkatli bir kadına işarettir. Bir de şefkatli olduğu kadar olaylı bir kadını da temsil eder.

Rüyada Kedi Öldürdüğünü Görmek

Kediyi kestiğini ya da öldürdüğünü veya tuttuğunu gören kişi, hırsızı tutar ve ona galip gelir. Kediyi öldürüp derisinin yüzüldüğünü görmek ise; hırsızlıkla kazanılan mal alınacağına yorumlanır. Rüyada kedi öldürmesi genişliğe çıkmaya işarettir. Kediyi öldürdüğünü görmek; hırsızın alt edileceğine ya da etkisiz hale getirileceğine işaret eder. Kedi öldürmek ile ilgili; Kirmani: Rüyada kediyi öldürmek, hırsızı bulmaya ve ona karşı galip gelmeye işaret eder.

Rüyada Birden Fazla Kedi Görülmesi

Kediler halk dilinde nankör hayvan olarak bilinir ve rüyada da kötü arkadaşlara işaret eder. Rüyada kedi sürüsünün görülmesi ise kendine çeki düzen verilmesi gerektiğini belirtir. Kötü alışkanlıkları bulunan arkadaşlar ile ilgili de dikkatli olmaya işaret eder. Anne kedi ile yavrularının bir arada görülmesi ise; endişe ile rahatsızlığa yorulur.

Rüyada Kedi Saldırısına Maruz Kalmak

Rüyada kedinin saldırısına uğramak rüya sahibinin rahat edebileceği bir yıla işaret eder. Yabani, vahşi kedinin saldırması ve oldukça zarar vermesi, rüya sahibinin eziyet ile zorluk çekeceği şiddetli bir yıla işarettir. Saldıran kedinin dişi ve ev kedisi olmasıysa rahatlığa işarettir.

Rüyada Kedinin Kovaladığını Görmek

Kedinin kovalaması düşmanlığı açıkça gösteren kişidir. Mücadele edilmesi gerektiğini gösterir. Kedi tarafından kovalanan kimsenin sağlığına dikkat etmesi gerektiğini gösterir. Kediyle yapılan mücadele ile münakaşada yenilen kişinin yakalandığı hastalık, üzüntü ve kederden acilen kurtulacağı söylenir.

Rüyada Kedi Kovalamak

Kişi rüyada kedi kovalıyorsa bu iyi bir anlam taşır. Kedi kovalamak hayırlı olaylarla karşılaşacağının işareti olmaktadır. Rüya sahibinin başarılı olmasından dolayı kıskanç birilerinin varlığına delalettir. Kişinin var olan problemlerini tek başına yeneceğine işaret eder.

Rüyada Kediyi Kurtardığını Görmek

Yakın çevrede ihmal edilmemesi gerektiğini ifade edilir. Aileye ve çevreye gereken ilginin gösterilmesi gerektiğine işaret etmektedir. Rüyayı gören kimsenin işine kendisini vermesi gerektiğini ve işlerinde başarıyı simgelemektedir.

Rüyada Kedi Eti Yediğini Görmek

Rüyada kedi eti yediğini gören kişi eldeki imkanlarını en iyi şekilde kullanarak bir iş yapacağına ve aynı zamanda çalışkan bir kişiyle beraber bir yola çıkılacağına ve de kısa bir süre sonra ev sahibi olunacağına işarettir. Kedi eti yemek ele mal geçeceğini işaret eder.

Kedi bazı zamanlarda kederlenmeye, hüzünlenmeye ya da hastalığa işaret eder. Bazen de hilebaz, kurnaz, sinsi kişilere işaret eder. Bazen de kötü bir kadın olarak söylenir. Birçok kez kedi, kadın için eziyeti işaret eder. Evlat için ise, hırsızlığa, düşmana, zinaya ya da vefasızlığa yorulur. Bazı yorumcular da zinadan meydana gelen ya da yol üzerine atılan babasının bilinmediği çocuğa yorar.

Bir kişi rüyasında bir kediyi yakaladığını ya da kestiğini veya da öldürüldüğünü görürse, rüya sahibinin bir hırsızı tutacağına işaret edilir. Eğer kedi ile yapılan mücadelede kaybedildiği görülürse, rüya sahibinin herhangi bir hastalığa yakalanacağına işaret edilir. Eğer kedinin kaçıp kaybolduğu görülür ise, o kişinin hastalığının kısa bir süre sonra geçeceğine hükmedilir.

Bazı yorumcular da, kediyi oldukça şakacı, saçma sapan konuşmaları olan, maskaralıkları icat edip oynayan ve de sahibine kendini sevdirmeye uğraşan insanlara benzetilirler. Ancak böyle kişilerin sonuç olarak da sahiplerini acıtacağı da vurgulanır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11